Sirius Güneş kavuşumu 2021 ne zaman gerçekleşiyor? Sirius yıldızı nedir, Kur'an'da adı geçiyor mu?

Sirius Güneş kavuşumu gündemde yer alan konulardan olmaya devam ediyor. Yılda bir kez gerçekleşen bu kavuşum gece gökyüzünden görülen en parlak yıldızdır. Astrolojide; şans, mutluluk, ve bereket gibi konuları kapsayan ve bu alanların ön plana çıkacağı kavuşum birçok burcu etkileyecek. Peki, Sirius Güneş kavuşumu 2021 ne zaman gerçekleşiyor? Sirius yıldızı nedir, Kur'an'da adı geçiyor mu?

Sirius Güneş kavuşumu vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Astrolojide bereket, şans, mutluluk getiren dilek ve isteklerin kabul olduğu Sirius Güneş kavuşumu yılda bir kere meydana gelmektedir. Gece gökyüzünde en parla yıldız olarak bilinen Sirius, Türkçe'de Akyıldız ismi ile de anılmaktadır. Sirius Güneş kavuşumu 2021 ne zaman gerçekleşiyor? Sirius yıldızı nedir, Kur'an'da adı geçiyor mu?

SİRİUS KAVUŞUMU 2021 NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Yılda bir kez gerçekleşen Sirius Güneş kavuşumu 6 Temmuz 2021 saat 08:09'da kavuşum açısı gerçekleşti fakat Sirius Güneş kavuşumu 5-6-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında etkili olacak.

SİRİUS YILDIZI KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Sirius, Kuran-ı Kerim'de Şi'ra yıldızı olarak bulunmaktadır. Necm suresi 49. ayette "Doğrusu, 'Şi'ra (yıldızı)nın' Rabbi O'dur. Güneş'ten sonra Kuran'da geçen tek yıldızdır.

SİRİUS YILDIZI NEDİR?

Sirius sabit yıldızı; Alpha Canis Major takım yıldızında yer alır. Ezoterik öğretilerde genellikle köpek, kurt, çakal biçiminde simgelenmiştir. Yunan mitolojisinde avcı Orion'un köpeğidir. Mısır da ölüleri öteki aleme götüren Anubis'tir. Türk mitolojisinde göksel sarayın bekçisi Kurt Asena'dır. Roma mitolojisinde Roma şehrinin kurucuları Romelus ve Remus'u emziren ilahi kurttur. Sirius; farklı dillerde Sothis, Şira, Sirona, Serios, Kak-si-di, Huşi gibi adlarla telaffuz edilmiştir. Jüpiter ve Mars doğasında olan bu sabit yıldız; güneşten sonra en parlak ve çıplak gözle görülebilen bir sabit yıldızdır. Onur, zenginlik, liderlik, yardımseverlik, sadakat ve kendini bir misyona adamakla ilgilidir.