Sır ölümü akıllı saat aydınlatacak

Erzurum'da Rus Anastasia Emelianova, evinde kan kaybından öldü. Suriyeli sevgili Arnabeh polise “Ben yaraladım”; mahkemede “İşten geldiğimde ölmüştü” dedi. Kadının akıllı saatinin incelenmesiyle kalbinin ne zaman durduğu ortaya çıkacak.

İHA

Ukrayna-Rusya savaşından sonra Erzurum'a yerleşen Anastasia Emelianova'nın (33) sır ölümünü kolundaki akıllı saat aydınlatılacak. Bir iş yerinde bilgi işlem personeli olarak çalışan kadın, iddiaya göre bir kafede baristalık yapan Suriyeli Mohammad Nizar Arnabeh'le sosyal medyada tanıştı; ikili sevgili oldu.

2.5 SAAT ÖNCE KAVGA SESİ

20 Eylül akşamı saat 23.00 sıralarında kadının evinden tartışma sesleri yükseldi. Birkaç saat sonra Arnabeh alt kattaki komşunun kapısına gidip, "Anastasia yaralandı" diyerek yardım istedi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, kadının kan kaybından öldüğünü belirledi. Emelianova'nın cenazesi ülkesine; şüpheli sevgili ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Katil zanlısı emniyette Emelianova ile tartıştıklarını, kırılan sehpanın cam parçasını alarak kadının baldırına sapladığını söyledi. Arnabeh mahkemede ise çark etti; olay günü saat 01.15'te işten çıktığını, 01.35'te eve girdiğini öne sürdü. Sanık, ocaktaki tencerede yanmış çorba olduğunu, Anastasia'yı ise oturma odasında yüzüstü yatar halde bulduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti, ölüm anında kadının kolunda bulunan akıllı saatin bilirkişi tarafından incelenmesine hükmetti. Anastasia'nın nabzının ne zaman değiştiği, kalp atışının hangi saatte durduğu hazırlanacak raporla ortaya çıkacak.