Sınırı jet ski ile geçen turistleri öldürdüler

Cezayir sahil güvenliği, Saidia tatil beldesinden yola çıkarak jet skiyle Fas'tan ülke sularına giren Bilal Kissi ile Abdelali Merchouer'i vurarak öldürdü.

Cezayir sahil güvenliği, jet skili turistlere ateş açtı. Fas'ın Saidia tatil beldesinden yola çıkarak Cezayir sularına giren Fransız-Fas uyruklu 4 turiste ateş açan sahil güvenlik, Bilal Kissi ile Abdelali Merchouer'i öldürdü. Grupta yer alan Mohamed Kissi'nin ise kaçmayı başararak Fas'a dönebildiği öğrenildi.

VURUP GÖZALTINA ALDILAR

Kissi "Kaybolduk, kendimizi Cezayir'de bulana kadar yola devam ettik. Cezayir'e ait siyah bir bot üzerimize ateş açtı. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler" dedi. Kardeşine ve arkadaşına 5 kurşun isabet etiğini, gözaltına alınan diğer arkadaşının da vurulduğunu belirten Kissi, yüzerek geri dönmeye çalıştığını ve Fas donanması tarafından kurtarıldığını söyledi. Saldırının ardından bir balıkçının denizin üstündeki bir cesedin fotoğrafını sosyal medyada paylaşması, Fas'ta büyük öfkeye yol açtı. Öldürülen Bilal Kissi'nin kuzeni Abdulkerim Kissi, dava açacaklarını söyledi.