Şimdiye kadarki en yüksek miktar... 39 milyon TL'lik ihmal davası

Ameliyat sonrası rahatsızlanıp engelli kalan çocuk için 39 milyon TL tazminat miktarı belirlendi. Davacılar ise babayı suçlayıp hastanedeki çocuğun kanamasını geç fark ettiğini savundu.

DHA

Gaziantep'de özel bir hastanede 2018'de bademcik ameliyatı olan H.B. (4), taburcu edildi. Çocuk ameliyattan 4 gün sonra ağrı, ateş ve ağızdan beslenememe şikayetleriyle tedaviye alındı. Hastanedeki üçüncü günün gecesi doktor kontrolünde öksüren çocuğun ağzından kan geldiği, hemşirenin de mavi kod verip tüm hekimleri çağırması gerekirken H.B.'nin ağzına tampon yapmaya çalıştığı iddia edildi.

BABASI 5. KATTAN ACİLE İNDİRDİ

Çocuğun babasının hemşireyi uzaklaştırıp H.B.'yi yan yatırdığı; odaya gelen başka bir hemşirenin yönlendirmesiyle çocuğu 5. kattaki odadan girişteki acil servise indirildiği öğrenildi. Ameliyata alınan çocuğun solunum yolunun kanamadan dolayı tıkandığı; beynine oksijen gitmediği ve beyin felci geçirerek yüzde 100 oranında engelli kaldığı öğrenildi. Aile, ameliyatı yapan KBB doktoru ve özel hastaneye, yanlış tıbbi uygulama suçlamasıyla tazminat davası açtı.

KARAR DURUŞMASI 18 NİSAN'DA

Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi, avukat masrafları hariç, yasal faizleriyle birlikte 39 milyon TL'lik tazminat miktarı belirledi. Bu rakam tıp davaları içinde şimdiye kadar belirlenmiş en yüksek tazminat miktarı oldu. Davalı taraf ise ihmal suçlamalarını reddetti. Kanamanın beklenebilen bir komplikasyon olduğu savunulurken; babanın kanamayı geç fark ettiği, gördüğünde de çocuğun zaten oksijensiz kalmış olduğu öne sürüldü. Davanın karar duruşmasının 18 Nisan'da görüleceği öğrenildi.