Sokakta sigara içme yasağı olan iller

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta ve kapalı ortamlarda maskesiz dolaşmak yasak olup, maskesi olmayanlara ceza kesiliyor.

Uygulama ile sokakta sigara içilmesi ve dolayısı ile maskelerin burun ve ağız bölgesinden aşağı indirilmesinin önüne geçen geçilmesi hedefleniyor. 

SİGARA YASAĞI OLAN İLLER 

Koronavirüsle mücadele kapsamında Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya’dan sonra Muş’ta da açık alanlarda, cadde ve sokaklarda sigara içmek yasaklandı.

UYMAYANLARA PARA CEZASI VE ADLİ İŞLEM

Tedbirlere uymayanlara idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararı da alındı. Kent merkezinde denetim yapan polis ekipleri, sigara içen vatandaşları uyardı.

Daha önce de Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli, Erzincan, Sinop ve Kütahya’da il hıfzıssıhha kurulları, kamunun ortak kullanımına açık alanlarında sigara kullanımını yasaklama kararı almıştı. Bunlardan çoğunluğundaki yasak kararı Muş’taki gibi tüm kent merkezini kapsarken, Sinop ve Kütahya gibi merkezlerde semt pazarları, duraklar, banka, PTT, noter ve fatura ödeme noktaları önleri gibi kısıtlanan alan ve bölgeler ayrıca belirtilmişti.