Seycan Hemşire'nin ölümünde yeni bilirkişi raporu: Mıcırlı felakette yolu yapan suçlu

Karaman'da mıcırlı yolda kontrolden çıkan araç 15 metre düştü; sürücü Seycan Alan öldü. Kadın asli kusurlu bulun- du, dosya kapandı. Bu kez tazminat davası açıldı, yeni bilirkişi raporunda yol çalışması yapan yüklenici firma tedbir almadığı için yüzde 75 asli kusurlu çıktı.

DHA

Karaman Ermenek'te 2 yıl önce mesai bitimi evine gitmek için otomobiliyle yola çıkan hemşire Seycan Alan, mıcırlı yola girdi. Kontrolden çıkan araç 15 metre yükseklikten düştü; bina duvarına çarpıp ters döndü. Hayatını kaybeden kadının ailesi, Karayolları 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nden şikayetçi oldu. Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporunda Alan, asli kusurlu bulundu. Gerekçe olarak hemşirenin eğimli ve virajlı yolda hızını yavaşlatmadığı; dikkatsiz, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareket etmesi gösterildi. Savcılık, takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞECEK

Seycan Alan'ı ailesi, bu kez Karayolları'na tazminat davası açtı. Ermenek Asliye Hukuk Mahkemesince atanan bilirkişi yeni bir rapor hazırladı; yol yapım çalışmasını gerçekleştiren yüklenici firmayı yüzde 75 asli kusurlu buldu. Rapora göre kaza anında yola çalışmasına ilişkin ışıklı ve sesli uyarı işaretleri yoktu. Aracın düştüğü boşlukta da korkuluk olmadığına dikkat çekildi. Bilirkişi, kanunlara göre yüklenici firmanın trafiğin güvenliğini sağlamakla da sorumlu olduğunu hatırlattı. Daha önceki raporda asli kusurlu bulunan Seycan Alan ise bu kez yüzde 25 tali kusurlu bulundu. Firmanın itiraz ettiği rapor, onanması için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Çıkacak karar hem tazminat hem de ceza davasının seyrini belirleyecek.

NİKAHLA DÜĞÜN ARASINDA ACI SON

Seycan Alan kazadan 1.5 ay önce ni- kahlanmış; eş durumundan Ermenek'e atanmıştı. Genç kadının, uzman çavuş olan eşiyle bayram sonrası için düğün hazırlığı yaptığı ortaya çıkmıştı.