Sevgilisiyle tetikçi tutup kocasını öldürttü! Önce ihanet sonra cinayet

İzmir'de bayram sabahı silahla vurulan Mehmet Akgül'ü kiralık katilin öldürdüğü oraya çıktı. Maktulün eşi A.A., yasak aşk yaşadığı Rojhat Kızılban'la birlikte Gültekin Uslu'yu 500 bin TL'ye tetikçi olarak tuttuklarını itiraf etti.

DHA

İzmir Bayraklı'ya bağlı Postacılar Mahallesi'nde 10 Nisan sabahı bayram namazı için camiye giden vatandaşlar, bir kamyonetin direksiyonu başındaki adamı kanlar içinde gördü; durumu polise bildirdi. Başından silahla vurulan kişinin ayakkabı toptancısı ve inşaat işiyle uğraşan Mehmet Akgül olduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan yaralı, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay yeri inceleme ekipleri kamyonetin sol camının kırık olduğunu belirledi; suç aleti silah da araçta bulunamadı. Kamyonetin olduğu yeri gören bir güvenlik kamerasının olmadığı anlaşıldı. Cinayet dedektifleri, bölgedeki 30'dan kamera kaydını mercek altına aldı.

PARAYI ÖDEMEMİŞLER

Tüm şüpheler kamyoneti takip eden otomobildeki Rojhat Kızılban ve Gültekin Uslu'nun üzerinde yoğunlaştı. Kısa sürede yakalanan ikili gözaltına alındı; ancak olayla bir bağlantıları olmadığını öne sürdü. Maktulün tedirgin tavırlar sergileyen karısı A.A. ise ifadesinde kanlı planı deşifre etti. Kızılban'la bir süredir yasak aşk yaşadığını itiraf eden A.A., kocasını öldürtmek için sevgilisiyle Uslu'yu kiralık katil olarak tuttuklarını; 500 bin liraya anlaştıklarını ancak ödeme yapmadıklarını söyledi.

A.A.'nın eşinden 15 yaşında bir oğlu var.

Cinayetin tetikçinin evinde bulunan silahla işlendiği düşünülüyor.

BELEDİYE ÇALIŞANI

Tetikçilikle suçlanan Gültekin Uslu, aşırı alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdü. Rojhat Kızılban'ın ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalıştığı öğrenildi.