'Seni böyle mi uğurlayacaktım sevgilim'

Şırnak’ta teröristlerin, askeri kontrol noktasına yönelik saldırısında şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç, memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Anne Havva Özdinç, kendisini teselli etmeye çalışan Vali Mahmut Demirtaş’a; “10 oğlum olsa da 10’u da feda olsun bu vatana” dedi. Cenaze boyunca metanetini korumaya çalışan şehidin henüz 2 aylık eşi Funda Özdinç ise, “Seni böyle mi uğurlayacaktım sevgilim” diye isyan etti.

SONER KAN / ADANA

Şırnak-Uludere Karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, bir grup PKK’lı terörist önce roketatar, ardından da otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Söz konusu çatışmada 6 asker şehit düştü, bir asker de yaralandı. Şehit düşen askerlerden biri de 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç’ti.

 

BABA EVİNDE AĞIT SESLERİ
Yaklaşık bir yıldan bu yana Şırnak’ta ‘Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ bünyesinde görev yapan Uzman Çavuş Tolga Özdinç cenazesi, ilk olarak merkez ilçe Çukurova’ya bağlı Kurttepe Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Ağıt seslerinin yükseldiği baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze, Sabancı Merkez Camisi’ne getirildi. Anne Havva ve baba Hakkı Özdinç, cenaze töreni boyunca metanetini korumaya çalıştı.
 
10 OĞLUM DA FEDA OLSUN
Anne Havva Özdinç, kendisini teselli etmeye gelen Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a; “Vatan sağ olsun. 10 oğlum olsa da 10’u da bu vatana feda olsun” dedi. Sessizliğin hakim olduğu cenaze töreni boyunca ayakta durup, oğluna saygı gösterisinde bulunan anne Özdinç’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Vali Demirtaş, ayrıca cenaze töreni boyunca da baba Hakkı Özdinç’in elini tutup, ona güç ve moral verdi.
 
ACILI POLİSE ASKER TESELLİSİ
Şehidin 2 kardeşinden biri olan ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis memuru olarak görev yapan Emrah Özdinç, cenazeye resmi üniformasıyla katıldı. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Özdinç’i, bir askerin teselli etmesi dikkat çekti. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Altınkaya’nın kayanın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına konuldu.
 
BEN ŞİMDİ SENSİZ NE YAPACAĞIM
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç ile yaklaşık 2 ay önce hayatını birleştiren eşi Funda Özdinç de cenaze boyunca metanetini korumaya çalıştı. Bir kadın asker, Özdinç’e moral ve destek olmaya çalışırken, genç kadın eşinin ay-yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konulduğu esnada; “Seni böyle mi uğurlayacaktım sevgilim. Ben şimdi sensiz ne yapacağım diye” isyan etti. Şehidin cenazesi, Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.