'Sende cin var' diyerek çocuğu olmayan kadınları dolandıran sahtekar yakalandı

Kartal'da çocuğu olmayan kadınlara 'sende cin var' diyerek muska yazan sahtekar S.G. ve 3 akrabası gözaltına alındı. Muayeneye 30 lira Muskaya yazmak için de 300 lira alan cinci hocanın taleplerin patlaması üzerine 'randevu' sistemi ve 'Numaratör' kullandığı ortaya çıktı.

Devrim TOSUNOĞLU / HABER MERKEZİ

Kendisini 'cinci hoca' diye tanıtan bir kişinin para karşılığı muska yazdığı ihbarını alan Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esentepe Mahallesi, Tecerdağı Caddesi'ndeki bir adrese baskın yaptı. Baskında, S.G. isimli sahte hoca gözaltına alındı. Şüpheliye yardım eden 3 yakını da operasyonda yakalandı.

ÇOCUĞU OLMAYAN KADINI HEDEF ALMIŞ 

Çocuğu olmayan kadınlara muska yazan cinci hocanın çalışma sistemi polisleri bile şaşırttı. Sahtekarın ününün duyulması üzerine yoğunluktan banka, noter vergi dairesi gibi yerlerde kullanılan " Numaratör" kullandığı ortaya çıktı. Polisin aramasında, muska yazılmasında kullanılan çok sayıda kağıt, şifa duası olduğu öne sürülen Arapça yazılı kağıtlar ve 1 numaratör ele geçirildi. Operasyon, şüphelinin, kullandığı yöntemle nasıl bir para tuzağı oluşturduğu da açığa çıkardı. S.G.'nin evinde ele geçirilen fiyat levhasında, muayenenin ücretinin 30 lira, muska yazmanın bedelinin ise 300 lira olduğu yazıyordu. Levhada "Pazarlık yapmayın" yazısı da dikkat çekerken, şüphelinin müşterilerine randevu vererek çalıştığı da tespit edildi. Polis adreste ele geçirilen 6 bin 300 liraya da el koydu.