Senaryo gerçek oldu! Arka Sokaklar'da film gibi vurgun

Polisiye dizi ‘Arka Sokaklar'ın çekim ekibi ponzi mağduru oldu. Kostüm kamyonunu çalarak kayıplara karışan şoför Şahin Halatçı'nın set çalışanlarından yüksek kâr vaadiyle para topladığı ortaya çıktı.

Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi Arka Sokaklar, önce hırsızlık; sonra da ponzi vurgunuyla sarsıldı. Setin kostüm ve aksesuarlarını taşıyan kamyon şoförü Şahin Halatçı, 22 Şubat'ta araçla birlikte ortadan kayboldu; kendisine kimse ulaşamadı. Kostümler çalınan kamyonla gidince çekimler iptal edildi. Ancak Halatçı'nın daha öncesinde set ekibini de dolandırdığı ortaya çıktı. İddiaya göre firari şoför, set çalışanlarına "Kamyonlar alıp setlere kiralayacağız" dedi; kimisinden kuracağı şirkete ortak etme bahanesiyle, kimisinden de yüzde elli faizi vaadiyle para topladı.

KİŞİ BAŞI 500 BİN TL

Set çalışanlarının Halatçı'ya 300 bin ila 500 bin TL arasında para verdiği öğrenildi. Halatçı'nın paraları aldığı her set çalışanını da "Bunu kimseye söyleme" diye tembihlediği ortaya çıktı. Şahin Halatçı'nın ortadan kaybolmasının ardından yapımcı firma yöneticilerine giden çalışanların "Dolandırıldık" itirafı üzerine durum polise bildirildi; ayrı bir soruşturma başlatıldı.

İstanbul'daki özel bir ekipte görev yapan polislerin hikâyesini konu alan dizi, 18 yıldır ekranlara geliyor.

SENARYO GERÇEK OLDU

Arka Sokaklar'daki kamyon hırsızlığı aynı dizinin yılbaşı özel bölümünü hatırlattı. Senaryo gereği şarkıcı Kibariye'nin eşyalarının olduğu kamyon çalınmıştı.

KAMYON BALIKESİR'DE BULUNDU AMA...

Kayıp kamyonun bulunması, Arkak Sokaklar senaryosunu aratmayan bir yöntemle gerçekleşti. Halatçı'nın oturduğu güzergâhtan başlayarak tüm MOBESE kameraları tek tek izlendi; kamyon Balıkesir'de bulundu. Halatçı'yla ilgili bir açıklama yapılmazken, kamyonundaki aksesuarların akıbeti de belli değil.