Şehit polisin eşi Rüzgar Çetin davasından vazgeçti

Ortaköy’de Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in çarptığı araçta şehit olan polis İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz ve ailesi mahkemeye dilekçe göndererek şikayetlerinden vazgeçtiler.

1

HİLAL YILDIRIM / HABER MERKEZİ 

Şehit polisin iki çocuğunun adınada davadan vazgeçen Özlem Alagöz her duruşmaya eşinin fotoğrafıyla gelmiş, kazadan yaralı kurtulan polisin şikayetinden vazgeçmesine “İnsanların tek dini para olmuş. Ama ben şikayetimi sonuna kadar sürdüreceğim” diyerek tepki göstermişti.

Ortaköy'de geçtiğimiz Ocak ayında polis aracına çarparak bir polis memurunun ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı. Dava süresince 4 duruşma yapıldı. Rüzgar Çetin kazada şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün  ailesinden özür dilemiş mektup yazmıştı. Ancak şehit polisin eşi Özlem Alagöz mektubu kabul etmemişti. 

BÜTÜN AİLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Kazanın ardından Adana’ya ailesinin yanına yerleşen Özlem Alagöz ve şehit polisin ailesi davadaki şikayetlerinden vazgeçtiler. Eşinin yanı sıra şehit polisin ağabeyleri Mehmet Akif Alagöz, Zafer Mustafa Alagöz, annesi Ayşe Alagöz, babası Ahmet Çetin Alagöz avukatları aracılığıyla davanın görüldüğü mahkemeye  şikayetlerinden vazgeçtiklerine ilişkin dilekçe gönderdiler.  Aile şehit polis Fatih Alagöz’ün çocukları Metehan ve Azrasu Alagöz adına da şikayetlerinden vazgeçtiklerini bildirdiler.  

“EŞİNİN FOTOĞRAFIYLA GELİYORDU”

Şikayetinden vazgeçen Özlem Alagöz, her duruşmaya şehit polis eşinin üniformalı fotoğrafıyla katılmış,  Çetin ailesinin kendisine gönderdiği mektupları kabul etmemiş ve geri göndermişti. Özlem Alagöz duruşmada verdiği ifadesinde “Şikayetçiyim. Davanın adaletli bir şekilde örnek olması için uğraşacağım. İsmet benim eşimdi iki çocuğumun babasıydı. Önce Türk adaletine sonra Allahın adaletine güveniyor ve sığınıyorum. Sanık sevdiklerinden ayrılmanın zor olduğunu öğrendiğini söyledi. Öğrenememiş. Benim eşim toprağın altına girdi. 3 aydır çok büyük acılar yaşıyoruz. Çocuklarım her gün babalarını soruyorlar. Biz her gün ağlıyoruz aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyoruz. Bizi ömür boyu sevdiğimizden ayırdı" demişti.

POİLİSİN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMESİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kazadan yaralı olarak kurtulan polis memuru Emre Tetik’de geçtiğimiz Mayıs ayında şikayetinden vazgeçmişti. Tetik’in şikayetinden vazgeçmesine Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz tepki göstererek, “İnsanların tek dini para olmuş. Ama ben şikayetimi sonuna kadar sürdüreceğim” demişti.