Şehit polis Erkan Gökteke'ye son görev

Bağcılar'da silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Erkan Gökteke dün Edirnekapı Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin iki yaşındaki oğlu babasını polis şapkasıyla uğurladı.

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi’nde polise yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda şehit olan Erkan Gökteke için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde dün tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende şehit Erkan Gökteke’nin naaşı meslektaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Üç yıllık evli ve 2 yaşında bir oğlu olan şehidin cenazesi, Fatih Camii’ne götürüldü. 

Cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası Hakkı Göktepe ile diğer aile fertlerine başsağlığı diledi. Şehit Erkan Gökteke’nin naaşı, Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Erkan Göktene, polis aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıda şehit olmuştu. Şehit polisin eşini yakınları teselli etti.

‘GÖREV İBADET GİBİ’

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “ Polisin görevi ibadet gibidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da huzur ve güvenliği sağlamakta terör ve uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere geleceğimizi tehdit eden tüm bunlarla canla başla mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız” dedi. Aktaş, konuşmasının ardından şehit eşinin yanına giderek alnından öptü.

Şehidin cenazesi defnedilirken, özel harekat polisleri tarafından 3 el saygı atışı yapıldı.

ZEHİR OPERASYONUNA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

İstanbul’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bağlantısı olan bir suç örgütünün ürettiği yüklü miktarda uyuşturucuyu piyasaya süreceği istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, Beylikdüzü’nde bir eve düzenlediği operasyonda İranlı 2 kişiyi gözaltına aldı. Adreste 89 kilo 400 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyona, şehit polis memuru Erkan Gökteke’nin adı verildi.