Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Niğde’nin en büyük meydanına verilecek

Darbe girişiminde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi alnından vuran şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Niğde’nin en büyük meydanına verilecek.

Parelel Devlet Yapılanması'nın darbe girişiminde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi alnından vuran Assubay Ömer Halisdemir, büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Daha sonra darbecilerle çıkan çatışmada şehit oldu. Niğdeli olduğu öğrenilen Halisdemir'in isminin ise memleketindeki en büyük meydana verileceği öğrenildi.  

NESİLDEN NESİLE BİR DESTAN OLARAK ANILACAK

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, darbe girişimini büyük oranda engelleyen Niğdeli Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in isminin Niğde’nin en büyük meydanında yaşatacağı kaydedildi. Belediye Meclisi kararıyla Kent Meydanı isminin Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olarak değiştirileceği açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şunları söyledi:"15 Temmuzdaki darbe girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan Niğdeli kahraman şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi asla unutulmayacak ve nesilden nesile bir destan olarak anılacak. Niğde Belediye Meclisi’nin 5 Ağustos 2016 tarihli toplantısında alınacak karar ile Niğde’nin en büyük meydanı olan Kent Meydanına, kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir ismi verilecek. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum.”