Adana Valisi Demirtaş'ın eşi şehit uzman çavuşun bebeğine sahip çıktı

Annesi ona henüz bir aylık hamileyken 26 yaşındaki babası Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç, Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. ‘Hayat arkadaşı’nı kaybetmenin acısını yaşayan anne Funda Özdinç, karnındaki bebeğiyle hayata tutundu. Babası şehit düştüğünde anne karnında olan ‘Elif Ennur’, dünyaya gözlerini açtı. Şehidin emaneti ise, sahipsiz kalmadı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, bebeğe sahip çıktı.

1

SONER KAN - ADANA

Jandarma Çavuş Tolga Özdinç, 2016 yılı Eylül ayında Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştüğünde eşi Funda Özdinç ise, henüz bir aylık hamileydi. Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Özdinç, karnındaki bebeğiyle hayata sıkı sıkıya tutundu. Şehidin cinsiyetini bile bilmediği bebeği, onun ölümünden tam 8 ay sonra dünyaya gözlerini açtı. Şehit Özdinç’in, ‘Elif Ennur’ adı verilen bebeğine de devlet sahip çıktı. 

ACI HABER İLE YIKILDILAR

Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç, 2016 yılı Temmuz ayında “Hayatımın aşkı” dediği Funda Özdinç ile dünya evine girdi. Özdinç, daha sonra Şırnak’a giderek, birliğine teslim oldu. Aradan sadece 2 ay geçmişti ki, acı haber geldi. Uzman Çavuş Özdinç, Şırnak kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Haber, şehidin Adana’daki baba ocağına ulaştığında eşi Funda Özdinç ise, henüz bir aylık hamileydi.

HİÇ GÖRMEDİĞİ KIZI DOĞDU

Önce ‘hayat arkadaşı’nı son yolculuğuna uğurladı genç kadın, sonra da karnındaki bebeğiyle hayata sıkı sıkıya tutundu. Ve aradan tam 8 ay geçti. Funda Özdinç, doğum yaptı. Şehidin hiç görmediği, anne karnındayken cinsiyetini dahi öğrenemediği kızı dünyaya geldi. Küçük bebeğe de; ‘Elif Ennur’ adı verildi. Şehidin emaneti ise, sahipsiz kalmadı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, şehidin evini ziyaret edip, bebeğe sahip çıktı.

"MEVLİD-İ ŞERİF" OKUNDU

Merkez ilçe Çukurova’ya bağlı Kurttepe Mahallesi’nde şehidin yeni doğan bebeği için düzenlenen ‘Mevlid-i Şerif’e katılan Beyhan Demirtaş, burada Funda Özdinç’e de göz aydınlığı diledi, şehidin kızını kucağına alıp onu sevdi. Duygu dolu anların da yaşandığı ziyarette; İl Jandarma Alay Komutanı Fatih Yılmaz’ın Eşi Gülseren Yılmaz ve Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın Eşi Tülin Özkan’ın da hazır bulundu.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Burada kısa bir konuşma yapan Beyhan Demirtaş, vatanın birlik ve bütünlüğü, ülkenin bekası için canlarını veren tüm şehitler ve gazileri, rahmetle ve minnetle andıklarını dile getirerek, ‘Elif Ennur’ bebeğin bahtının açık olması temennisinde bulundu. Düzenlenen Mevlid-i şerifte Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç'e ile tüm şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerimden sureler okunarak, dualar edildi.