'Sazan' avcıları yakalandı

'Sazan sarmalı'yla 3 milyon çarptılar. İnternette sahte ilanlar verip 8 bin TL'lik telefonu 3 bin liraya satışa sunan çete, onlarca kişiyi dolandırdı. Mağdurların birbirlerinin hesabına para gönderdikleri bir sistem kurup izlerini kaybettiren şebeke, kimlik bilgileriyle de kredi çekti.

SONER KAN

Adana'da polise başvuran bir kişi, 2. el eşya satılan internet sitesinden telefon almak isterken dolandırıldığını söyledi. Soruşturmada 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' filmini aratmayan dolandırıcılık yöntemi deşifre edildi. İddiaya göre Düzce'deki Habibe ve Atilla Cingiz çifti, Kahramanmaraş'taki hemşire E.D. adına hesap açıp aslında ellerinde olmayan elektronik eşyaları 3'te 1 fiyatına sitede satışa sundu. 8 bin TL'lik cep telefonunu 3 bin liraya almak isteyen bir vatandaş, parayı verilen banka hesaba gönderdi. Kendisini doktor E.D. olarak tanıtan Habibe Cingiz, "Fiyatı 3500 liraydı, yanlışlık olmuş" dedi. 500 TL daha gönderebileceğini söyleyen adama; Habibe Cingiz "6 bin TL gönder. 4 bin 500 TL'yi geri yollayacağım" yanıtını verdi.

ASIL SOYGUN KREDİYLE

Doktor sandığı kadına güvenen alıcı parayı yolladı. Çete, tekrar arayıp kimlik bilgilerini de istedikleri adamdan "Banka sıkıntı çıkarıyor, 10 bin TL daha göndermen gerekiyor" dedi. Mağdurun bilgileriyle mobil bankacılık hesabı açarak kredi çeken şebeke, daha sonra 15 bin 500 lirayı geri gönderdi. Beklediği telefon gelmeyen tüketici, adına yüklü miktarda kredi çekildiğini öğrenince şoke oldu.

AİLE BOYU ŞEBEKE

Dolandırılan kişinin para yatırdığı hesapların da başka mağdura ait olduğu saptandı. Paranın izini kaybettirip kafa karıştıran Cingiz çiftinin 1 yılda 34 kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı öğrenildi. Atilla Cingiz'in bankaların 'kara liste'sine alındığı, eşinin hesabında son 3 ayda 3 milyon liralık hareketlilik olduğu tespit edildi. Habibe Cingiz'in de paraları kardeşleri Latif (29) ve Hicret Trabzonlu'nun (37) hesaplarına gönderdiği anlaşıldı.

FİLMİ ÇEKİLMİŞTİ

'Organize İşler: Sazan Sarmalı' filminde dolandırıcılar başkasına ait şantiyedeki malzemeleri satıp ödemeyi bir kuyumcunun banka hesabına gönderilmesini istiyordu. Aynı dakikada kuyumcudaki zanlılar, ödemeyi EFT ile yaptıklarını söyleyip aldıkları altınlarla kayıplara karışıyordu.