MasterChef Türkiye'ye bu akşam ünlü şef Ömür Akkor konuk oluyor. Akkor'un yarışmacılardan yapmasını istediği yemeklerden biri de sarımsak pilavı. Peki, Sarımsak pilavı nasıl yapılır? Sarımsaklı pilav tarifi ve püf noktası nedir? İşte tüm merak edilenler..
1 su bardağı Baldo Pirinç
8 diş kadar sarımsak
2 su bardağı sıcak su
30 gram tereyağı, sıvı yağ
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Pirinci bol suyla yıkayalım ve berrak bir su çıkana kadar devam edelim. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletelim ve süzelim.
Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölelim. Biraz sıvı yağı ve tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Pirinci ilave edelim ve cam gibi olana kadar kavuralım.
Daha sonra karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırmaya devam edelim. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım ve demlenmeye bırakalım.
Servisi için sarımsak dilimlerini fırınlayabilir ya da kızartabilirsiniz.
MasterChef Türkiye'ye konuk olan ünlü şef Ömür Akkor'un tarifine göre; pilav masaya geldiğinde pilavı yapan ev sahibi ya da usta pilavı çeker eğer altında yağ görünüyor ise pilav misafire sunmak için makbuldür.