Gelinim Mutfakta saray usulü kuru baklava tarifi, malzemeleri! Saray usulü kuru baklava nasıl yapılır?

Saray usulü kuru baklava, günün tatlısı olarak seçildi. Bugün haftanın finalinde yarışan gelinler kayınvalidelerin beğenisine yaptığı tatlıları sundu. Seda Sayan'ın tarifini verdiği tatlı saray usulü kuru baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta saray usulü kuru baklava tarifi, malzemeleri...

Gelinim Mutfakta saray usulü kuru baklava tarifi ve malzemeleri belli oldu. Ekranların severek takip edilen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da haftanın finali yaşanıyor. Her cuma tatlı yapan gelinler 5 tam puanı kazanmak istiyor. Peki, Saray usulü kuru baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta saray usulü kuru baklava tarifi ve malzemeleri sizlerle...

SARAY USULÜ KURU BAKLAVA MALZEMELERİ

50 gram margarin

1 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı un

Bir tutam tuz

Hamurları açmak için:

2 su bardağı nişasta

İçi için:

Yarım kg dövülmüş Antep fıstığı

2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

125 gram tereyağı

Gelinim Mutfakta kim kazandı, kim elendi? Gelinim Mutfakta 5 Şubat puan durumu açıklandı mı?

SARAY USULÜ KURU BAKLAVA TARİFİ

Eritilmiş margarin, yumurta, süt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp, karıştırın. Un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3'e ayırın ve her parçadan 10 beze koparıp, toplam 30 beze elde edin. Her bezeye nişasta serperek çay tabağı büyüklüğünde açın. İki hamurun arasına nişasta serpip, üst üste koyun. Merdane ile incecik olacak şekilde açın. Diğer taraftan ceviz ve toz şekeri karıştırın.

Açtığınız hamuru ikiye kesin. Üzerine cevizli karışımdan serpin. Hamuru geniş kısımdan başlayarak ince oklavaya sarın ve iki ucundan tutup ortaya doğru hafifçe büzün. Oklavayı hamurun uç kısmını tutarak yavaşça çıkarın. Elde ettiğiniz rulo şeklindeki hamuru ortadan ikiye kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Bu işlemi kalan hamurlar bitene kadar tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapın.