Şanlıurfa 2016 imsakiyesi – Şanlıurfa sahur ve iftar ezan saatleri

Ramazan'da imsak ve iftar vakitleri ve kaç saat oruç tutacağımız merak ediliyor. Şanlıurfa imsak ve iftar vakitleri ile Ramazan ayı Şanlıurfa tüm namaz vakitleri ve bayram namazı vakti haberimizde. İşte 2016 Şanlıurfa imsakiyesi ve Şanlıurfa sahur ve iftar saatleri

Ramazan geldi çattı. 2016 Ramazan İmsakiyesi’ni aramaya başladık internette. 5 Haziran Pazar günü ilk teravih namazını kılacağımız onbir ayın sultanı Ramazan ayına bir aydan az kaldı. Şanlıurfa iline ait Ramazan imsakiyesini haberimizde sizler için derledik. Şanlıurfa’da kılınacak ilk teravih namazı saat 21.36’da. 5 Temmuz’da kılınacak Ramazan Bayramı vakti ise Şanlıurfa için 05.54…

2016 Ramazan imsakiyesine göre ortalama 17 saatlik oruç tutacağız bu sene. 29 gün sürecek Ramazan ayı, yılın en uzun günlerinin olduğu Haziran ayına denk gelmesi nedeniyle Ramazan’da günler ilerledikçe en fazla 6 dakika fark olacak şekilde oruç tutulacak. Ramazan ayında tutulacak oruç ile ilgili olarak Kuran-ı Kerim’de Bakara suresindeki bu ayetler, Ramazan orucunun önemini anlatmaktadır.

ŞANLIURFA RAMAZAN İMSAKİYESİ (İFTAR VE SAHUR SAATLERİ)

11 Ayın Sultanı 2016 yılı Mübarek Ramazan Ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlıyor. 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü Ramazan Ayı'nın son günü olacak. 5 Temmuz 2016 Salı günü ise 2016 Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Bizde 2016 Şanlıurfa Ramazan imsakiyesi'ni sizler için hazırladık.

Şanlıurfa iftar ve sahur saatleri (vakitleri) ve Şanlıurfa Bayram namazı saati bilgilerini sitemizden takip edebilirsiniz.

 
Şanlıurfa Ramazan Bayram Namazı: 5 Temmuz 2016 Salı Günü Saat: 05:54

Not : 26 RAMAZAN'I   27 RAMAZAN'A  bağlayan  gece  Kadir Gecesi  olarak idrak edilecektir.

“Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi sakınasınız diye size de sayılı günlerde oruç farz kılındı. İçinizden hasta veya yolcu olan başka günlerde sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlara (zorlukla güç yetirebilenlere veya güç yetiremeyenlere) bir yoksulun -günlük- yiyeceği kadar fidye gerekir. Kim gönüllü bir iyilik yaparsa bu kendisi için bir iyiliktir. Eğer bilirseniz orucu tutmanız sizin için daha hayırlıdır. -O sayılı günler- doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur'an'ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa başka günlerde sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, sizi doğru yola iletmesine karşılık Allah'ı tâzim etmeniz için ve umulur ki şükredersiniz diye -oruçla yükümlü tutup hükümlerini açıklıyor-” (Bakara,  2/183-185).

RAMAZANDA ORUÇ TUTMAK İNSANI MOTİVE EDİYOR 

Oruç tutmanın insan psikolojisi üzerindeki etkileri merak edilen konuların başında geliyor.

Özellikle bireylere manevi olarak kattıkları sebebiyle de Ramazan ayı oldukça önem taşıyor. Kişiler oruç sayesinde iç disiplini sağlayarak dürtülerini kontrol altına almayı öğreniyor. Uzman Psikolog Aycan Bulut, orucun ruh sağlığı üzerindeki etkilerini anlatıyor.

Psikolojik veya fiziksel bir rahatsızlık yoksa oruç faydalıdır

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi genel vücut sağlığı dışında ruh sağlığı üzerinde de olumlu/olumsuz bazı etkiler oluşturabilir. Günlerin uzun olması, aşırı sıcaklar ve terleme nedeniyle oluşan su kaybı gibi faktörler kişilerde gerginliğe ve tahammülsüzlüğe sebep olabilir. Özellikle oruç tutan bireylerde bu durumlar daha sık gözlemlenebilir. Sıcaklarda aç ve susuz kalmak direncin zayıflamasına ve istenmeyen tepkiler verilmesine yol açabilir. Bu gayet doğal bir durumdur. Ancak oruç tutmak herhangi bir psikolojik veya fiziksel sağlık sorunu olmayan kişilerde oldukça faydalıdır.