Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve malzemeleri burada! Samsades tatlısı nedir, nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyenlerin yakından takip ettiği konulardan oluyor. Haftanın final heyecanı yaşanırken, çeyrek altını bugün yine bir isim kazanacak. Samsades tatlısı nedir, nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden samsades tatlısı tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.

Samsades tatlısı, Gelinim Mutfakta'da haftanın final tatlısı olarak seçildi. Kanal D'de yayınlanan yemek programından cuma günleri lezzetli tatlılar ekran başındaki izleyenlerle buluşuyor. Ege yöresine ait bir tatlı olan Samsades tatlısı nedir, nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta samsades tatlısı tarifi ve malzemeleri...

SAMSADES TATLISI NEDİR, MALZEMELERİ NELER?

Tuzsuz lor peyniri, tarçın ve şekerden oluşan İzmir'in Seferihisar ilçesine ait bir tatlı türüdür.

3 su bardağı un

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri

1,5 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Sıvı yağ

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

4-5 damla limon suyu

SAMSADES TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak unu bir kaba alın ve tuzu ilave edin.

1,5 su bardağı suyu una ekleyin.

İhtiyatlı olarak un ve su ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru iki eş bezeye bölün ve bezeleri merdane yardımıyla unlayarak inceltin.

İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.

3-4 santimetrelik şeritler halinde kesin ve sonra tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün.

İç dolgusu için lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.

Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın.

Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.

Şerbeti için su, şeker ve tarçını sos tavasına alın ve kaynatın.

Şerbet kaynayınca limon sıkarak özleştirin.

Kızarttığınız sıcak muskaları sıcak şerbete ekleyip çok fazla bekletmeden çıkarın.

Kaymakla servis ederek lezzetini hafifletebilirsiniz. Afiyet olsun...