Diyanet Sakarya Ramazan Bayramı namazı ve kuşluk vakti 2020! Sakarya bayram namazı saati kaçta kılınacak?

Sakarya bayram namazı vakitleri tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 11 ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte bayram sevinci yaşanacak. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazının cuma namazı gibi camide cemaatle kılınan bir namaz olduğunu ve evde kılınamayacağını söyledi ve evde ‘duha namazı kılın' tavsiyesinde bulundu. Diyanet Sakarya Ramazan Bayramı Duha namazı vakti ve kılınışa dair araştırmalar da hız kazandı. İşte tüm merak edilenler..

Mübarek Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte Ramazan Bayramı sevinicini yaşayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazı ile ilgili heyecanla beklenen açıklamayı yaptı. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, duha namazı tavsiyesinde bulundu. Bu açıklamanın ardından duha namazı hakkında arşatırmalarda hız kazandı. Diyanet Sakarya Ramazan Bayramı Duha namazı vakti ve kılınışına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik..

SAKARYA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2020 KAÇTA?

Sakarya bayram namazı saati 06:08 olarak açıklandı.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DİYANET’TEN DUHA NAMAZI AÇIKLAMASI

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bayram namazı ile ilgili görüşünü de açıklayan Zeki Sayar, Hz. Peygamberin uygulamasına bakıldığında bayram namazına çok önem verdiğini anlatarak, "Peygamber Efendimiz bayramda çocukların, gençlerin, hanımların bayram namazına iştirakini istemiş ve bunu temin etmiş ve bayram namazları daha çok sahrada 'namazgah' dediğimiz yerlerde kılınmış, Hazreti Peygamber’den bugüne de fiili uygulama bayram namazlarının Cuma namazlarında olduğu gibi hep cemaatle kılınmasıdır" dedi.

Hanefi mezhebine göre Cuma namazında aranan şartların bayram namazı için de söz konusu olduğuna işaret eden Sayar, "Yani Hanefi mezhebinde bayram namazı vaciptir, mutlaka cemaatle camide kılınması gerekir. Bu mezhebe göre insanların evlerinde tek başına veya bir araya gelerek cemaatle bayram namazı kılmaları uygun değildir.

Dolayısıyla Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz bayram günü erkenden kalkmalarıdır.Sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim okuyarak, tekbir, tehlil getirerek, zikir fikir yaparak beklerler. Sonra bizim kerahat vakti dediğimiz yani bayram namazının kılınma vakti girince evlerinde 2 rekat veya 4 rekat Allah rızası için 'duha namazı' kılarlar. 'Kuşluk duha namazı' zaten her zaman kılınan bir namazdır, yani nafile namazlardan birisidir. Onu kılabilirler, dua ederler, bunu tavsiye ediyoruz. Böylece bayramı ihya etmiş olurlar" diye konuştu.

DUHA NAMAZI NEDİR VE NE ZAMAN KILINIR?

İşrak veya duhâ namazı; güneşin doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerâhet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonra ilk kuşluk vaktinde kılınır. Bir hadis-i kutsîde bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Âdemoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekât nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda seni korumayı tekeffül edeyim.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 12)

DUHA NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duhâ (kuşluk) namazı; dört, sekiz ve on iki rekât olarak kılınabilir (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 78-83). En az iki rekât olarak kılınabileceği de söylenmiştir. Bu namazda iki rekâtta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekâtta bir de selam verilebilir (Tahtâvî, Hâşiye, s. 395).