‘Sakallı Kleopatra'ya beraat sonrası tazminat!

Süt toplama merkezindeki kazanda süt banyosu yapınca infiale neden olan Emre Sayar, beraat etti. Tutuklu kaldığı 6 gün için 120 bin TL tazminat isteyen işçi, bin 150 lira kazanınca karara itiraz etti.

DHA

Konya Meram'da 1.5 yıl önce çalıştığı süt toplama merkezindeki kazanda süt banyosu yapan Emre Sayar ile o anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medyada paylaşan arkadaşı Uğur Turgut, beraat etti. Soruşturmada temizlik teknesindeki maddenin süt değil, çoğunluğu sıcak sudan oluşan süt artığı olduğu saptandı. 6 gün cezaevinde tutuklu kalan Sayar, Maliye Hazinesi'ne 20 bin lira maddi, 100 bin lira da manevi olmak üzere tazminat davası açtı. Mahkeme, Maliye Bakanlığı'nın Sayar için 450 lira maddi, 700 lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Kazandığı parayı az bulan Sayar, avukatı aracılığıyla karara itiraz edeceğini söyledi. Avukat Mehmet Tunç "Maddi zararın ölçüsü; o dönemki asgari ücret düzeyinde olduğu için bu kadar az oldu. Manevi tazminat için komik bir rakam verildi" diye konuştu.

DÜNYAYA REKLAM OLDUK

Suçsuz yere tutuklu kaldığını söyleyen Sayar, "Tüm dünyaya reklam olduk. Uzun süre iş bile bulamamıştım. Psikolojim altüst oldu" dedi.