Sahte ‘reçete’ vurgunu

Adana’da kanser, şeker ve hemofili hastalarının ‘e-reçete’ bilgilerini ele geçirip, sahte reçeteler düzenleyerek eczanelerden aldıkları ilaçları başta Suriye olmak üzere Irak, Mısır ve Azerbaycan’a gönderdiği tespit edilen biri doktor, 4’ü hastane çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra operasyon merkezi olan İstanbul’a gönderildi.

SONER KAN - ADANA

Kanser, şeker ve hemofili hastalarının, ‘e-reçete’ bilgilerini ele geçirip, düzenledikleri sahte reçetelerle aldıkları ilaçları Suriye, Mısır, Irak ve Azerbaycan’a gönderdikleri belirlenen zanlılara yönelik olarak İstanbul merkezli operasyon yapıldı. Operasyonun Adana ayağında biri doktor 10 kişi gözaltına alındı.

 
‘E-REÇETE’ BİLGİLERİ ÇALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü, 2014 yılında bazı kanser, şeker ve hemofili hastalarının haberi olmadan kimlik bilgeleri kullanılarak, ilaç alındığı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye bastı. Söz konusu hastaların ‘e-reçete’ bilgilerini ele geçirdiğini tespit eden polis, hazırlanan sahte reçetelerle hastalar adına şeker, kanser ve hemofili tedavisinde kullanılan ilaçlar temin edildiğini belirledi.

 
SAHTE REÇETELERLE İLAÇ

Söz konusu çete, teknik ve fiziki takibe alınırken, çete üyelerinin de deşifre olmamak için ilaçları farklı eczanelerden aldıkları, daha sonra da bu ilaçları başta Suriye olmak üzere Irak, Mısır ve Azerbaycan’a gönderdikleri bilgisine ulaştı. Gerekli delillerin toplanmasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da ilk operasyon 3 Mayıs’ta yapıldı ve biri doktor 8 kişi gözaltına alındı.
 
10 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Polis, ikinci kez düğmeye bastı ve daha önceden belirlenen adreslere bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda da Adana’da biri doktor, 4’ü hastane servisinde görevli memur ve 5’i de aracı olmak üzere toplam 10 kişi daha gözaltına alındı. Zanlılar, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul’a gönderildi.