Sahte mehdi termal kapattı

Sosyal medyada kendisini mehdi olarak ilan eden Mustafa Çabuk'un Çanakkale'de kiraladığı termal tesise sözde 200 müridini yerleştirdiği ortaya çıktı.

İHA

Çanakkale Bayramiç'e bağlı Külcüler Köyü'ne 3 ay önce gelen kalabalık bir grup "Depremzede aileyiz" diyerek Koç Termal ve Hilal Evleri'ni 2 yıllığına kiraladı. Tesise çoğu kadın 200 sözde müridini yerleştiren Mustafa Çabuk, kendisini sosyal medyada mehdi olarak ilan etti. Çabuk'la adamları aynı bölgede kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. 'Ahit sandığı' aradıklarını öne süren 21 şüpheli tutuklandı; ceza süresi dolunca serbest kaldı. Öte yandan bir televizyon programına katılan aile, kızlarının Çabuk'un tarikatı tarafından alıkonulduğunu öne sürdü; yardım istedi. Sahte mehdinin ise mahkeme tarafından akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için hastaneye sevk edildiği; bu nedenle güvenlik güçlerince arandığı öğrenildi.

Mustafa Çabuk, canlı yayınlarda kehanetlerde bulunuyor.

KÖYLÜLER: TEHDİT EDİLİYORUZ

Külcüler Köyü sakinleri, termaldeki gruba ait 20 koyun tarlalara zarar verince şikayetçi olduklarını; bunun üzerine tehdit edildiklerini öne sürdü. Köylüler, termal yanından geçerken bazı kişilerin kendilerine sopa gösterdiklerini anlattı.