Sahte ilanlı vicdansızlık

Yürümekte zorlanınca akülü sandalye almak isteyen 79 yaşındaki Ertuğrul Dolgun, internette gördüğü sahte ilana 12 bin TL kaptırdı. Dolandırıcıya isyan eden yaşlı adamın, 5 bin lirayı komşusundan borç aldığı öğrenildi.

Kocaeli'de Ertuğrul Dolgun (79) yürümekte zorlandığı için akülü sandalye almak istedi; internette gördüğü ilanın sahibi B.T. ile iletişime geçti. 5 bin TL'ye anlaşan yaşlı adam, parayı gönderdi. B.T. arayıp bankanın paraya el koyduğunu söyledi. 5 bin lira daha yollayan Dolgun'u yine arayan satıcı, bu kez de 2 bin lira kargo bedeli aldı.

BAŞKA SUÇTAN TUTUKLU

Parayı gönderdikten sonra bir türlü akülü sandalyesi gelmeyen ve B.T.'ye de telefonla ulaşamayan Dolgun, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu; dava açıldı. Başka bir suçtan tutuklu olan B.T., 12 bin TL aldığını doğruladı; çalıştığı oteldeki bir soruşturma yüzünden telefonuna el konulduğunu, yaşlı adamın numarasını kaybettiğini öne sürdü. Sanık zararı karşılamak istediğini söyledi. Dolgun ise tehdit edildiğini ve başka mağdurların da olduğunu belirtti; "5 bin TL'yi karşı komşumdan borç almıştım" diyerek şikayetçi oldu.

AİLESİNİ DEPREMDE KAYBETTİ

Ertuğrul Dolgun'un 17 Ağustos 1999'da 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi'nde eşini ve çocuğumu kaybettiği öğrenildi. Yaşlı adam "Sadece akülü araba almak istedim, istemez olaydım" diyerek isyan etti.