Sağlık sisteminin alarm verdiği İngiltere'de hemşireye kan kusturdular!

Sağlık sisteminin alarm verdiği İngiltere'de 28 yaşındaki hemşire Zoe Bell, NHS'de yoğun çalışma sonrası hastalandı. Acil serviste 12 saat bekletilen Bell, kan kustuktan sonra öldü. Hemşirenin akciğer hasarından öldüğü ortaya çıktı.

İngiltere'de 2022 yılında hemşire Zoe Bell (28), Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hastanelerinde yoğun bir çalışma döneminin ardından boğaz ağrısı ve konuşma zorluğu şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Hemşireler durumunun ciddiyetini anlayamadı ve gece boyunca bekleme alanında kalan Bell kan öksürmeye başladı. Durumu hızla kötüleşen Bell, 12 saat içinde kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

PERSONEL EKSİKLİĞİ YİNE GÜNDEMDE

Otopsi sonuçları, Bell'in ölüm nedeninin stafilokok septisemisi (kana bakteri karışması), bronkopnömoni (zatürrenin bir alt tipi) ve influenzaya bağlı akut akciğer hasarı olduğunu ortaya koydu. Bell'in sevgilisi Phillip Ayres, "Zoe NHS'yi iyileştirme hayalleri kuruyordu, ama sistemin eksiklikleri onun hayatına mal oldu" dedi. Bu trajik olay, İngiltere'de sağlık sisteminin yaşadığı personel eksikliği ve aşırı yoğunluk sorunlarını tekrar gündeme getirdi.

Soruşturma devam ederken, sağlık yetkilileri benzer olayların yaşanmaması için önlemler almaya çağrıldı.