Sağlık personelinin dikkati salgının yayılmasını önledi: Gelinin babasının ismini davetiyede görünce hemen ihbar etti

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yaşayan bir sağlık personeli, kendisine verilen düğün davetiyesindeki gelinin babasının isminin birkaç gün önce karantinaya alınan isim olduğunu görünce durumu yetkililere bildirdi.

DHA

Arifiye ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 1 hafta önce ateş ve nefes darlığı şikayetleriyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Ş.U. (65) adlı kişini Covid-19 testi pozitif çıktı. Genel sağlık durumu iyi olan Ş.U, gerekli bilgilendirmeler yapılarak evinde karantinaya alındı. Aynı evde yaşayan yakınlarına da filyasyon çalışması yapılırken Ş.U. dışında aynı evde yaşayan diğer yakınlarında Covid-19'a rastlanmadı. Karantina altına alınan Ş.U.'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken birkaç gün sonra aynı bölgede yaşayan bir sağlıkçı, kendisine verilen düğün davetiyesindeki gelinin babasının isminin Ş.U. olduğunu fark etti.

DÜĞÜNE 2 GÜN VARDI

Filyasyon çalışması sırasında gelin S.U. (32)'ya test yapılmadığını fark eden sağlık personeli, durumu Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Birimine bildirdi. Gelin S.U. ile irtibata geçen yetkililer, babasıyla ayrı evlerde yaşayan ve bir süredir yüz yüze görüşmeyen S.U.'ya durumu anlatınca S.U. düğüne gelecek yakınlarını riske atmamak adına test yaptırdı. Düğüne 2 gün kala yapılan testin sonucu pozitif çıkınca gelin S.U.'da babası gibi evde karantinaya alındı. Karantina nedeniyle düğün ertelenirken sağlık personelinin dikkati ise koronavirüsün çok sayıda kişiye bulaşmasını önledi.