Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne açıkladı? İşte Fahrettin Koca'nın açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden merak uyandıran bir paylaşıma bulundu. Bu akşam saat 18:00'de merakla takip edilen konuya yönelik açıklama getirdi. Bakan Koca, ''Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün!'' dedi. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne açıkladı? İşte Fahrettin Koca'nın açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşım merak konusu oldu. Koca, "Salgınla mücadele sürecimiz açısından simge bir gün!" diyerek bu akşam rutin seyrin dışında bir konuşma yaparak müjdeyi verdi. Peki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne açıkladı? İşte Fahrettin Koca'nın açıklaması...

FAHRETTİN KOCA SAAT KAÇTA AÇIKLAMA YAPACAK?

Bakan Koca, bugün saat 18:00'de merakla beklenen konuşmaya açıklık getirdi. Bakan Koca: "Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onayı ve seri üretim aşamasında" ifadelerine yer verdi.

BAKAN FAHRETTİN KOCA NE AÇIKLAYACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"(Kovid-19 aşısı) 100 milyon doz, ortak ve büyük bir başarının adıdır."

"18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranı yüzde 82, ikinci doz aşı oranı yüzde 63,8. Tam doz aşısını 6 milyon 32 bin kişi yaptırdı."

"100 milyon doz başarısı bizi büyük bir sonuca hazırlıyor. Bu sonuç, hızla ulaşabileceğimize inandığım toplum bağışıklığıdır."

"Şu an aktif vakaların yüzde 90'a yakın bölümü aşı olmamış veya aşısı tamamlanmamış kişilerdir."

"Bilim Kurulu'muzun aşıda 'hatırlatma dozu'nu programa alması, olası büyük risklerin önünü kesmiştir."

"Tam doz aşılama oranında henüz yeterli düzeye ulaşamadık. Aşının tam dozla sağlanan koruyucu gücüne toplumun büyük kısmı olarak sahip değiliz."

"Yerli aşımız TURKOVAC acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldi."