‘Sağlam böbreği alıp bana ölü takmışlar' Doktorlar hakkında soruşturma izni verildi

Feyyaz Sevimli'ye İstanbul'da özel bir hastanede eşinden takılması gereken böbrek yerine başka bir böbrek takıldı. Sevimli, “Eşimin sağlam böbreği başksına gitti” dedi.

İHA

Böbrek hastası Feyyaz Sevimli, 2021 yılında böbreği iflas edince tedavi için İstanbul'da özel bir hastaneye başvurdu. Hasta adamın eşi Sonay Seviml'nin böbreği, Feyyaz Sevimliye uygun çıktı. Ameliyat gününü bekleyen çifte ulaşan doktor O.S., 'Karı-kocanın organ nakli uygun değil, çocuğunuz olmaz. Size çapraz nakil yapalım' dedi. Çift, çapraz nakil için yapılan ısrarları kabul edip ameliyata girdi; Feyyaz Sevimli'ye M.G.'nin böbreği, Sonay Sevimli'nin böbreği ise M.G.'nin böbrek hastası eşi G.G.'ye takıldı. Ancak böbrek ağrıları devam eden Feyyaz Sevimli, nakil aldığı böbreğin rejeksiyona uğrayıp sadece yüzde 7 çalıştığını, eşinin sağlam böbreğinin ise başka birine takıldığını iddia etti.

2022 yılında Antalya'da yeni bir böbrek nakli olup sağlığına kavuşan Feyyaz Sevimli, yaşadıkları olayı anlatarak, "Eşimin sağlam böbreğini alıp, bana ölü takmışlar. İstanbul'a gittik görüşmeye ve bize evrakları göstermediler. Sana takılan böbrek eşinin böbreğinden daha iyi dediler. Biz kabul etmedik evraklara bakmak istedik ama resmen bizden evrakları kaçırdılar. Evimi, arabamı ve yazlığımı kaybettim. Biran önce gereken yapılsın" dedi.

"TEK BÖBREKLİYİM"

Sonay Sevimli ise, "Çapraz ameliyata zorladılar bizi. Eşime de çalışmayan böbrek takıldı. Şuan da tek böbrekliyim" diyerek haklarının aranmasını istedi. Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz Haziran ayında konuyla ilgili ön incelemeye tamamladı ve raporunda; "Çapraz naklin hangi şartlarda ve kimlere yapılacağı komisyon kararı gerektirmektedir. Çapraz nakil komisyon kararına tabi tutulmalıydı" denildi. Ayrıca 3 doktor hakkında soruşturma izni verildi.