'Sağa dön komutu sonu oldu' Navigasyon ölüme götürdü

TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Melek Aslan, hayatını kaybetti. Genç kadının, navigasyonun yönlendirmesi sonucu aniden şerit değiştirdiği öğrenildi.

İzmir Bornava'da önceki akşam Melek Aslan'ın (32) kullandığı otomobil, Işıkkent Kavşağı'nın 20 metre ilerisinde bir TIR'ın dorsesine arkadan çarptı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Aslan, olay yerinde hayatını kaybetti. Yan koltukta yolculuk eden Samet Hafızoğlu (33) ise ağır yaralandı, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Melek Aslan'ın Işıkkent'teki bir adrese gitmek için navigasyon kullandığı, kazaya da bunun neden olduğu saptandı.

KAVŞAĞI KAÇIRMIŞ

Kaza raporunda Aslan'ın navigasyona baktığı sırada Işıkkent Kavşağı'nı kaçırdığı için sol şeritten sağ şeride ani manevra yaptığı belirtildi. Polisin otomobilde kontrol yaptığı sırada da navigasyonun hâlâ komut verdiği öğrenildi. TIR şoförü F.Ç. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Hurdaya dönen aracın kadın sürücüsü öldü, yanındaki erkek arkadaşı ağır yaralandı.

İNTERNETİ KAPATIP ÇEVRİMDIŞI KULLANIN

Güvenli Sürüş Teknikleri Mustafa İmece, "İnternet akışı durunca navigasyon da donuyor. Bu sırada sapağı kaçıran sürücü panikliyor. Çevrimdışı kullanımlarda haritalar önceden indirilmiş oluyor ve GPS sinyaliyle daha gerçek zamanlı işliyor" dedi.