İstanbul Pendik'te öğrenci servisinde patlama: Yaralılar var

Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolunda üniversite öğrencilerini taşıyan serviste patlama meydana geldi. Olayda 6 kişi yaralandı.

1

DEVRİM TOSUNOĞLU

HABER MERKEZİ/ Özel bir üniversitenin Tuzla Kampusu'ndeki öğrencileri taşıyan servis minibüsünde patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi yaralandı. Polis yaptığı incelemede patlamaya bir şüphelinin minibüs hareket etmeden önce 'hemen geliyorum' diyerek koltuğa bıraktığı çantadaki el yapımı bombanın neden olduğunu tespit etti. 

İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir üniversitenin Tuzla kampusünden aldığı öğrencileri taşıyan servis minibüsünde Pendik'te seyir halindeyken patlama meydana geldi. Büyük paniğe neden olan patlamada minibüste hasar meydana gelirken sürücü ve 6 öğrenci yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÇANTADAKİ BOMBA 

Polis ekipleri olay yerinde yaptığı ilk incelemede servis minibüsünde çok sayıda çivi buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis patlamaya otobüse bırakılan bir çantadaki el yapımı bombanın neden olduğunu tespit etti. Görgü tanıkları ve kamera görüntülerini inceleyen polis minibüsün Tuzla'daki kampustan hareket etmeden hemen önce bir şüphelinin öğrenci gibi gelip çantayı koltuğa bıraktığını ancak geri gelmediğini belirledi. Polis şimdi her yerde çantayı bırakan şüheliyi arıyor.