Saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saatine geçilecek mi?

Saatlerin geri alınıp alınmayacağına dair sorular araştırılmaya başlandı. 2016 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ülkemizde kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda akıllı telefonların otomatik olarak saatleri değiştirmesi ise kafa karıştırmıştı. Peki, Saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saatine geçilecek mi?

Türkiye'de uzun süredir kış saati uygulaması kullanılmıyor. Ülkemizde 2016 yılından beri sabit saat uygulaması bulunuyor. Dünyada çoğu ülkede 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece, kış saati uygulamasına geçilerek, saatler bir saat geri alındı. Peki, Saatler geri alınacak mı? Türkiye'de kış saatine geçilecek mi?

SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Türkiye'de 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yaz ve kış saati uygulamalarına son vermişti. Türkiye'de sadece ileri yaz saati uygulanıyor.

Bakanlar Kurulu Kararı'nda şu ifadelere yer verildi:

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek.

TÜRKİYE'DE ŞU AN SAAT KAÇ?

Türkiye'de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz.