Rüşvet dekontunda zehir zıkkım olsun notu

İlaç çetesinin vurgun yöntemi deşifre oldu! 3 ayda 4681 sahte reçete yazmışlar. Sığınmacılardan yardım vaadiyle kimliklerini alan eczacı, iki doktora binlerce sahte reçete yazdırdı. Parasını devletin ödediği ilaçları yurtdışına satan şebeke 3 ayda 1 milyon TL vurgun yaptı.

SONER KAN

Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyip aldıkları kanser ilaçlarını başka ülkelere satarak devleti 12 milyon TL zarara uğratan şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Eczacı Mehmet Naci Özdemir'in, aile sağlığı merkezindeki doktorlar Metin Demir, Zeynep Kütükoğlu ve İflah Kuvvetli ile kurduğu milyonluk vurgun çarkı deşifre oldu.

SIĞINMACILAR ADINA REÇETE

Özdemir'in, gıda ve para yardımı vaadiyle kandırıp kimliklerine el koyduğu sığınmacıların adına işbirlikçi doktorlar vasıtasıyla sahte reçete düzenlediği belirlendi. Dolandırıcılığın ortaya çıkmaması için özel servis aracıyla 10 sığınmacı muayene götürülürken doktorlara 40 kimlik sahibi adına reçete yazdırıldığı saptandı.

DOKTORA SEKRETER TUTMUŞ

Eczacı Özdemir'in, doktorlara 2 tıbbi sekreter tutup maaşlarını ve sigortalarını ödediği, bununla da yetinmeyip Metin Demir ve Zeynep Kütüktoğlu'na araç tahsis ettiği de öğrenildi. Kütükoğlu'nun 10 Şubat ve 5 Mayıs 2020 tarihleri arasında 2473, Demir'in de 2178 ayrı reçete düzenlediği tespit edildi. Böylece 3 ayda 1 milyon liralık vurgun yapıldığı öğrenildi.

RÜŞVET DEKONTU: ZIKKIM OLSUN

Özdemir'in ilaç vurgunundan kazandığı paranın yüzde 50'sini doktorlara verdiği, eczacı kalfası Nede Oral'ın geçen yıl doktorlara havale ettiği 30 bin 500 liralık rüşvet dekontunun açıklama kısmına ise "Zehir zıkkım olsun" ve "Zıkkımın kökünü ye" gibi ifadeler yazdığı belirlendi.