Pratik ve kolay revani tarifi ve malzemeleri burada! Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapımı mutsak severler tarafından araştırılıyor. “Revani nasıl yapılır?” sorusu Ramazan ayının başlamasıyla birlikte arama motorunda aratılıyor. Sofralarımızı bereketlendiren, muhabbetimizi ve ailesel bağlarımızı güçlendiren Ramazan ayı başladı. Ramazan ayı denilince akıllara en güzel tatlı tarifleri ve çeşitli lezzetler gelir. Haberimiz içerisinden Revani tatlısı yapımı ve püf noktalarına ulaşabilirsiniz.

Revanı tatlısı şerbetli tatlılar arasında yer alan sevilen bir lezzettir. Revani yapımı da 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle mutfak severler tarafından araştırılmaya başladı. Uzun süre aç kalıp nefsimizi ve bedenimizi terbiye ediyoruz. Akşam ezanıyla birlikte yemeği yedikten sonra aranan şeylerden birisi de şüphesiz tatlılar oluyor. Peki, Nefis Revanı tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktaları...

REVANİ TATLISI TARİFİ

Revani malzemeleri:

3 adet

yumurta

1 çay bardağı

toz şeker

1 çay bardağı

ayçiçek yağı

1 su bardağı

irmik

1,5 su bardağı

un

1 su bardağı

yoğurt

1 paket

kabartma tozu

1 paket

vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı

toz şeker

3 su bardağı

su

1/2 adet

limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı

rendelenmiş hindistan cevizi

REVANİ TATLISININ PÜF NOKTASI

Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR?

Revani tatlısı yapımı için, ilk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.

Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.

Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!