Revanı tatlısı şerbetli tatlılar arasında yer alan sevilen bir lezzettir. Revani yapımı da 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle mutfak severler tarafından araştırılmaya başladı. Uzun süre aç kalıp nefsimizi ve bedenimizi terbiye ediyoruz. Akşam ezanıyla birlikte yemeği yedikten sonra aranan şeylerden birisi de şüphesiz tatlılar oluyor. Peki, Nefis Revanı tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktaları...
REVANİ TATLISI TARİFİ
Revani malzemeleri:
3 adet
yumurta
1 çay bardağı
toz şeker
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
1 su bardağı
irmik
1,5 su bardağı
un
1 su bardağı
yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
Şerbeti için:
2,5 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
1/2 adet
limon suyu
Servisi için:
2 yemek kaşığı
rendelenmiş hindistan cevizi
REVANİ TATLISININ PÜF NOKTASI
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR?
Revani tatlısı yapımı için, ilk önce tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!