Retrograde nedir, ne demek? Aleyna Tilki'nin şarkısı Retrograde anlamı nedir?

Retrograde kelimesi gündemde yer alan konulardan oldu. Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki yeni çıkardığı İngilizce şarkısıyla Dua Lipa ile Amerikalı Diplo'nun imzasıyla piyasaya sürüldü. Peki, Retrograde ne demek, anlamı ne? Aleyna Tilki'nin şarkısı Retrograde nedir?

Retrograde kelimesi Aleyna Tilki'nin yeni çıkan İngilizce şarkısıyla gündemde yer aldı. Parçanın imzasını Dua Lipa ile Amerikalı Diplo paylaşıyor. Türkiye'de en çok dinlenen isimlerden biri olan Aleyna Tilki'nin bu şarkısı dünya listelerin yükseliş sağladı. Retrograde ne demek, anlamı ne? Aleyna Tilki'nin şarkısı Retrograde nedir?

RETROGRADE NE DEMEK, ANLAMI NE?

Retro hareket İngilizcesi ile "retrograde" bir gezegende gökyüzüne bakan bir gözlemcinin, diğer bir gezegeni, sistemdeki gezegenlerin normal hareket yönünün aksi yönde ilerliyormuş gibi görmesine verilen isimdir.

Ayrıca, bir nesnenin dönme ekseninin devinimi veya düğümlenmesi gibi diğer hareketleri de tanımlayabilir.

İlerleme veya doğrudan hareket , birincil dönerken aynı yönde daha normal harekettir.

Bununla birlikte, "retrograd" ve "prograd", eğer böyle tarif edilirse, birincil dışındaki bir nesneye de atıfta bulunabilir. Dönme yönü, uzaktaki sabit yıldızlar gibi eylemsiz bir referans çerçevesi ile belirlenir.