Regaip (Regaib) Kandili'inde oruç tutmanın fazileti nedir? Regaip Kandili'inde oruç tutulur mu, ne zaman?

Regaip Kandili'inde oruç tutmak isteyen kişiler detaylı bilgi almak istiyor. Bugün Müslüman alemi Regaip Kandili'ini kutlayacak. Yüce Allah'tan af ve mağfiret dileyecek. Manevi iklimin arttığı bu günlerde oruç tutarak sevap kazanmak isteyenler olacak. Regaip (Regaib) Kandili'inde oruç tutmanın fazileti nedir?

Regaip Kandili'inde oruç tutulacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda kandil gecesi bol bol ibadet edilecek. 2021 yılının ilk kandili 18 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Bu zamanlarda oruç tutmanın faziletinin 1 yıl oruç tutmuş sevabı verildiği söylenir. Peki, Regaip Kandili'inde oruç tutulur mu, ne zaman? Regaip (Regaib) Kandili'inde oruç tutmanın fazileti nedir?

REGAİP KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dinî açıdan güneşin batmasıyla önceki gün sona erer ve yeni bir gün başlar. Gece gündüzden önce gelir (Kurtubî, el-Câmi', XIV, 15). Nitekim Ramazan ayı, Şaban ayının son gününde güneşin batışıyla başladığı için, o gece teravih namazı kılınmakta ve Ramazan'ın son gününde güneşin batışıyla Şevval ayı başladığı için, o gecede teravih namazı kılınmamaktadır. Cuma günü de Perşembe günü akşam vaktinin girmesiyle başlar, Cuma günü akşam vaktine kadar devam eder.

Regaip Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Regaip Kandili (Regaib) namazı 12 rekatlık kılınışı!

Mesela "Recebin ilk Cuma gecesi" dendiği zaman perşembeyi ilk Cumaya bağlayan gece (akşam vaktinden sabah vaktine kadar olan süre) anlaşılır. Yine "Şaban'ın 15. gecesi" bu ayın 14. günü 15. güne bağlayan gece, "bayram gecesi" de arefe gününü bayrama bağlayan gecedir.

Bu itibarla kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir.

Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? Regaip (Regaib) Kandili'nde yapılacak ibadetler hangileri?

REGAİP KANDİLİ ORUCU NASIL NİYET EDİLİR?

Regaip Kandil'inde oruç tutmak çok faziletli bir nafile ibadettir. Bu oruç farz olmayıp sünnettir. Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir.

Regaip Kandili mesajları 2021: Kısa, uzun, dualı ve resimli WhatsApp, Facebook Regaip (Regaib) Kandili mesajları!

Diyanet 18 Şubat 2021 sahur vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir imsak vakitleri kaçta?