Referandum seçim ücretleri ödendi

Görev yapanların ücretleri banka şubelerine yatırıldı.

Türkiye anayasa değişikliği için16 Nisan'da referanduma gitti. Evet ve Hayır şeklinde oylamanın yapıldığı referandumda her seçimde olduğu gibi sandık kurulu başkanı, memur, üye, parti görevlisi ve müşahitler görevlileri vardı. Görevlilerin her biri farklı ücret aldılar. Seçim görevli ücretleri ne kadar? Refrerandum görevli ücretleri ne kadar? Referandum ücretleri ne zaman ödenecek? Hangi bankadan ödeme yapılacak? Seçim ücretleri ne zaman ödenecek? Görev yapanların ücretleri banka şubelerine yatırıldı.

Referandum ücretleri ne zaman ödenecek?

Referandumda görev alanların ücretleri bankaya yatırıldı. 16 Nisan’da görev alan görevliler bağlı bulundukları il ve ilçe yüksek seçimi kurulu ile irtibata geçerek ödeme yapılacak banka ve ödeme tarihini öğrenebilirler. 

Halkoylaması için gönderilecek ödeneklerden hak sahiplerine yapılacak ödemeler 22 Aralık 2017 Cuma gününe kadar devam edecektir. Bu tarihe kadar seçim çalışmalarından dolayı alınmayan hak edişlerin, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği uyarınca, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü itibariyle Malmüdürlüklerinin emanet hesabına yatırılması ve hak edişlerini almayanların listesinin çıkartılarak ilgili malmüdürlüğüne yazı ile bildirilmesi ve seçimlerde görevli olup hak edişini almayan kişilerin seçmen kütük bürosuna müracaat etmeleri halinde malmüdürlüklerinden hak edişini alabilmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Referandum ücretleri hangi bankadan alınacak?

Referandumda görev yapan sandık başkanı, memur üye, siyasi parti üyeleri ücretlerini Akbank şubelerinden alabilecekler.

Referandumda görev alanlar ne kadar alıyor?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 09.01.2017 tarih ve 2017/15 sayılı kararı ile 16 Nisan'da yapılan referandumunda görev alan görevlerin alacağı ücretler belirlendi.

A) YÜKSEK SEÇİM KURULU

Başkan ve Üyeler 192,00

Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 96,00

İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, Ayniyat Saymanı, BİM Koordinatörü) 92,00

Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı) 90,00

 Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur) 87,00

Şoför ve Hizmetliler 81,00

Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

İL VE İLÇE SEÇİM KURULLARI

Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 96,00

İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 81,00 - Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 92,00

Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 87,00

Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 81,00

Askı Yeri Görevlileri 76,00

 Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00

C) SANDIK KURULLARI - Başkan 90,00

 Üye 81,00

D) BİNA SORUMLULARI 90,00

GÜNDELİKLER

Yine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 15.02.2017 tarih ve 2017/106 sayılı kararı üzerine 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek gündelikler şu şekilde belirlenmiştir: Sandık kurullarına yapılacak ödemeler: a) Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç), b) Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2 (iki), c) Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 2 (iki), ç) Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 1 (bir), d) Siyasi partili üyelere 1 (bir),  gündelik ödenir.