Randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz aşı yapılıyor mu?

SGK'ya kayıtlı çalışanların aşılanmasının da başlamasıyla birlikte yeni bir rekor kırıldı. Bir günde 1 milyon 240 bin 311 doz aşı uygulandı. Aşıda hızlanma ile birlikte MHRS ve e-Nabız sistemlerinde yavaşlama başladı. Sistemdeki aksama nedeniyle randevu alamayan vatandaşlar Randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz aşı yapılıyor mu? sorularının yanıtlarını merak ediyorlar. İşte tüm detaylar...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılamada hızlanma sonucu MHRS ve e-Nabız üzerinden aşı randevusu almak epey zorlaştı. Aşı randevusu almak için 182'ye de bağlanamayan vatandaşlar 'randevu almadan aşı olabilir miyim? randevusuz aşı yapılıyor mu?' gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte tüm merak edilenler...

RANDEVU ALMADAN AŞI OLABİLİR MİYİM?

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından, aşı için randevusuz gelen hastaların geri gönderilmediğini, imkanlar dahilinde aşılarının yapıldığını beyan etmişti. Bunun üzerine sırası gelen vatandaşlar randevu almaksızın hastanelere akın ettiler.

Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açık alanlarda maske zorunluluğu kaldırılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gün içinde randevu, gün içinde aşı uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" açıklamasını yaptı.

AŞILAMADA REKOR

Bu arada aşılamada her geçen gün rekor kırılıyor. Türkiye genelinde uygulanan aşı sayısı 36 milyonu geçti. Birinci doz aşı yapılanların sayısı 22 milyon 54 bin 906'ye, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 13 milyon 951 bin 359'a ulaştı.

Son 24 saatte 1 milyon 240 bin 311 doz aşı yapıldığını duyuran Bakan Koca, "1 milyon 240 bin 311 sizce nedir? 24 saat içinde bu kadar doz aşı, randevu alıp aşı olan bu kadar insan. Önümüzdeki günler için güven. Sağlık çalışanlarımız için tatlı bir yorgunluk" ifadelerini kullandı.