Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, kaç gün?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı gündemde yer aldı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası konu netlik kazandı. İçişleri Bakanlığı ise tam kapanma konulu genelgeyi yayımladı. Ramazan Bayramı'nın ilk günü 13 Mayıs Perşembe olacak. Peki, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, kaç gün?

Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü kutlanacak. Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kabine toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı alınmaya tam kapanma kararlarını açıkladı. Peki, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma olacak mı? Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, kaç gün?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı konusu netleşti. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelgede sokağa çıkma yasaklarının açıkladı. Buna göre; Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bu sebeple bayramda da sokağa çıkma yasakları sürecek.

Geçtiğimiz yıl 81 ilde Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı.

SON AÇIKLAMALAR NELERDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 haftalık kısmi kapanmanın ardından vaka sayılarında iyileşme olmazsa çok daha sert uygulamaların geleceğini duyurmuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımın her birinden 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermelerini hassaten rica ediyorum. Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmedeki etkisi gözlemlerle, rakamlarla tespit edilmiştir.' dedi.

Sınavlar iptal olacak mı, son durum nedir? 3 Mayıs sınavlar ertelenecek mi?

Ramazan Bayramı'nda şehirler arası seyahat yasağı gelecek mi? Bayram'da seyahat yasağı olacak mı?