Kurban Bayramı tarihi ve Ramazan Bayramı 2021: Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tatili şimdiden plan yapan milyonlarca vatandaş tarafından önemli bir rol oynuyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 13 Nisan Salı günü başlayacak. 30 gün boyunca oruç tutan ve ibadet eden kişiler bayram ile bu değerli ayı idrak edecek. Son dönemlerde iznini bayramla birleştiren kişiler ''Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ne zaman?'' sorusunun cevabını merak ediyor.

3 ayların ortalarında olduğumuz şu günlerde 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlangıcına günler kaldı. 30 günlük orucun ardından Ramazan Bayramı idrak edilecek. Tatil planı yapan binlerce kişi de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihi ile ilgili meraklarını gidermek istiyor. Peki, 2021 Kurban Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı hangi ay?

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

11 ayın sultanı Ramazan ayı milyonlarca mümin tarafından heyecanla bekleniyor. Ramazan ayı bu yıl 13 Nisan Salı günü tutulan ilk oruç ile başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI 2021 NE ZAMAN?

30 günlük orucun ardından kutlanacak Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü idrak edilecek. 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı'nın birinci günü, 15 Mayıs Cumartesi ise Ramazan Bayramı'nın 3. ve son günü olacak.

Kadir Gecesi - 8 Mayıs Cumartesi

Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi

KURBAN BAYRAMI 2021 NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'ndan yaklaşık 2 ay sonra idrak edilen Kurban Bayramı bu yıl 20 Temmuz Salı günü idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın 1. günü 20 Temmuz Salı günü, 4. ve son günü ise 23 Temmuz Cuma günü olacak.

Kurban Bayramı Arifesi- 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1. Gün - 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2.Gün- 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3.Gün- 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Gün- 23 Temmuz Cuma

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kurban Bayramı arifesinin pazartesi gününe denk gelmesi ve bayramın hafta içi 4 gün boyunca sürmesi nedeniyle tatilin 9 gün olacağı tahmin ediliyor.