Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs 2018 tarihinde

Ramazan ayı orucu için heyecanlı bekleyiş başladı. Ramazan Bayramı 2018 ne zaman başlayacak sorusu araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı dini gün ve ayları resmi internet sitesi üzerinden açıklıyor. Yapılan açıklamaya göre üç aylar 19 Mart itibari ile başladı.

Ramazan Bayramı ne zaman sorusu 2018 yılında da merak ediliyor. Ramazan ne zaman başlıyor? Mübarek üç ayların başlaması ile beraber İslam alemi on bir ayın sultanı Ramazan ayını heyecanla beklemeye başladılar. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden her yıl dini takvimi yayınlanıyor. Müslümanlar bu takvime bakarak dini günlerde ibadetlerini yerine getiriyorlar. Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs 2018 tarihinde idrak edilmeye başlanacak ve 14 Haziran Perşembe günü son bulacak. . İlk sahur 16 Mayıs’ta yapılacak. 

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayı 2018 yılında 16 Mayıs’ta başlıyor. 16 Mayıs günü açılacak orucun sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak, Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak. Son oruç 14 Haziran tarihinde tutulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın arifesi 14 Haziran Perşembe günü olacak.

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Arefe günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geldiği için Ramazan Bayramı tatilinde uzun bir tatil olmayacak. Bu yüzden  resmi tatil günleri perşembe öğleden sonra ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar. Çalışanlar, zaten iki günü hafta sonu olan 3.5 günlük bir tatil olacak.