Pürmüz nedir, ne demek? MasterChef pürmüz ne işe yarar?

Pürmüzün kullanımı izleyenler tarafından araştırılıyor. TV 8'in ilgi ile takip edilen programlarından olan MasterChef Türkiye'de deniz ürünleri MasterClassı gerçekleşti. Somer şef tabak sunumunda pürmüz kullandı. Peki, Pürmüz nedir, ne demek? MasterChef pürmüz mutfakta ne işe yarar? İşte konuya dair tüm merak edilenler...

MasterChef yeni bölümünde Somer şef tabağını pürmüz kullanarak tamamladı. Pürmüzün kullanımı izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. İzleyiciler "Pürmüz nedir, ne demek? MasterChef pürmüz mutfakta ne işe yarar?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Şeflerin mutfakta sıklıkla kullandığı araçlardan olan pürmüz hakkında detaylar sizlerle...

PÜRMÜZ NEDİR?

Pürmüz, aslında bir tür çakmak çeşididir. Pürmüz mutfak, portatif mini pürmüz ve el pürmüz alev tabancası olarak da bilinir. Metal ince uçlu olan pürmüzlere şaloma adı verilir. Mutfakta pürmüz özellikle tatlıların üzerine kızarmış bir görüntü vermede kullanılır.

PÜRMÜZ MUTFAKTA NASIL KULLANILIR?

Pürmüz kullanmak aslında çakmak kullanmak kadar kolay ve zahmetsizdir. Öncelikle pürmüzün üstünde emniyet kilidi varsa kilit kaldırılır. Pürmüz'ün kilidini açtıktan sonra çakmak yakar gibi tuşa basarak alevlenmesi sağlanır. Pürmüzü tatlıya çok yakın tutmamak gerekir. Tütsülenecek et ya da tatlı biraz uzaktan pürmüzlenir. Aksi halde yanık kokusu oluşabilir.