Prematüre bebeklerin ailelerine umut olsun! 390 gramlık ‘Mucize'

Manisa'da annesinin yaşadığı gebelik zehirlenmesi nedeniyle prematüre olarak dünyaya gelen 390 gramlık kız bebek, 6 ay süren yaşam mücadelesini kazandı.

Manisa Akhisar'da yaşayan 23 yaşındaki Büşra Kahraman, 22 haftalık hamileyken yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye başvurdu. Gebelik zehirlenmesi yaşadığı tespit edilen genç anne, acil doğuma alındı ve kızı 390 gram olarak dünyaya geldi. Bebek hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Beyin ve akciğer kanaması geçiren, solunum sıkıntısı yaşayan bebek, yoğun bakımdaki 6 ay süren yaşam mücadelesini kazanarak hayata tutundu. 20 gün önce servise alınan adına Mucize denilen bebek, 3 kilo 550 grama ulaştı, hayat fonksiyonları normale döndü. Anne ve babası Büşra-Sercan Kahraman çiftinin kucağındaki Mucize bebek, alkışlarla taburcu edildi.

Mucize, 6 ay yoğun bakımda tedavi gördü.

YAŞAMA ŞANSLARI YÜZDE 10

Büşra Kahraman, "Kızım 390 gram doğdu, şu an 3 kilo 550 gram. 6 ay çok zor geçti. Beyin kanaması bile geçirdi. Sabrettik. Mucize, bütün prematüre ailelerine umut olsun" dedi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi yenidoğan bakım ünitesi sorumlu doktoru Sema Tanrıverdi "Normalde bu kadar ileri düşük doğum ağırlıklı bebeklerin yaşama şansları yüzde 10. Bu bebekleri sağlıklı şekilde yaşatmanın yanı sıra hayata bağlamak da önemli. 6 aydır Mucize'nin adı oldu" dedi.