Poyraz ve Doruk yardım eli bekliyor

Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan, kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lira için destek bekliyor.

DHA

Adana'da Mekselina Akan ve Sabahattin Akan (37) çiftinin 2020'de üçüzleri Poyraz, Doruk ve Ege dünyaya geldi. Akan çifti, kısa bir süre sonra üçüzlerden Poyraz'ın hareket etmekte zorlandığını ve vücut gelişiminin gerisinde kalmadığını fark etti. Doktor kontrolünden sonra Poyraz'a halk arasında beyin felci olarak bilinen, temel olarak kasların dokusunu, hareketini ve kişinin motor bilgilerini inceleyerek serebral palsi teşhisi konuldu. Birkaç ay sonra Doruk'un da hareketlerinin yavaşladığını gören çift, ona da aynı teşhisin koyulmasıyla yıkıldı.

'AYAKTA DURABİLSİNLER'

Mekselina Akan, yaptığı araştırmaların sonucunu serebral palsi hastalarına kök hücre tedavisinin uygulanabileceğini belirtti, "Hindistan'da uygulanan tedavi oldukça maliyetli. Tedavi için 1 milyon 800 bin lira gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak bir şekilde fizik tedavi almaları gerekir. Valilik izniyle yardım kampanyası başlattık. Evlatlarımın sağlıklarına kavuşması için yardımseverlerden destek bekliyoruz. Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum" diye konuştu.

Anne Mekselina Akan, üçüzlerden Ege'nin ise konuşma problemi yaşadığını söyledi.