10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Bakan Soylu'dan polis alımı açıklaması

Bu yıl polis alımı yapılıp yapılmayacağını merak eden vatandaşlara yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. 10 bin alımı yapılacağını öğrenen adaylar, şimdi büyük bir merakla alımların ne zaman yapılacağını sorguluyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müjdeli haberi vererek 10 bin polis alımı daha yapılacağını müjdeledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Polis Meslek yüksek okulunda ki mezuniyet törenine katıldı. Mezun olan adaylar sahaya inerken bu adaylara pek çok konu hakkında Süleyman Soylu bilgi verirken yine yeni polis alım ilanı bekleyenlere de müjdeli bir haber verdi. Peki ne zaman yapılacak. 

2017 10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bu yıl polis alımı yapılıp yapılmayacağını merak eden vatandaşlara yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Ülkedeki polis ihtiyacına yanıt verebilmek için alımların bu yıl da devam edeceğini bildiren Soylu, sayı verdi. 10 bin alımı yapılacağını öğrenen adaylar, şimdi büyük bir merakla alımların ne zaman yapılacağını sorguluyor. 

Karaman Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada polis adaylarına konuşma yaptı. Konuşmasında gündemdeki konuları değerlendiren Soylu, 10 bin polis alımı yapılacağı müjdesini verdi. Özel Harekat Polisi alınacağını belirten Bakan Soylu, alım için sürecin ve hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

2017'de polis alımı yapılacağı bu açıklamaların ardından kesinlik kazansa da, başvuruların ne zaman başlayacağı açıklanmadı.

KADINLARA KONTENJAN AYRILACAK MI

Süleyman Soylu 10 bin polis alımı yapılacağını duyurdu. Peki kadınlara kontenjan ayrılacak mı? Bu konu hakkında henüz detaylı bilgi yok ancak en az bin kişilik kadınlara kontenjan ayrılacağı beklenmektedir. Kimlerin başvuru yapabileceği konusunda ise bilgi yok.