Polisin toprak hikayesine ödül

Sinema okuduktan sonra emniyette çalışmaya başlayan Mustafa Ersöz, memleketinde çektiği uzun metrajlı filmle uluslararası festivalde birinci oldu. Ersöz, “Senaryoyu işe gidip gelirken otobüste yazdım, filmde ailem oynadı” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden 2013'te mezun olan Mustafa Ersöz, 2017'de polisliği seçerek Maltepe Devriye Ekipler Amirliği'nde işe başladı. Sinema tutkusundan vazgeçmeyen Ersöz, kariyerinin ilk uzun metrajlı filmini, 2022'de memleketi Afyonkarahisar'da çekti; 'Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi' filminde 4 çocuğun bozkırı ağaçlandırma hikayesini anlattı.

Ersöz, setin yemeklerini ve yardımcı yönetmenliğini kız kardeşleriyle kuzeninin yaptığını, filmin kahramanları olan 4 çocuğun ise ilçede ortaokulda okuyan öğrenciler olduğunu söyledi.

DÖRT FESTİVALDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ersöz, filmiyle çeşitli yarışmalardan ödülle döndü; Siyah Kuğu Uluslararası Film Festivali'nde birinci oldu. Mustafa Ersöz, başarı yolculuğunu şöyle anlattı: "Uzun metrajlı sinema filmime hazırlanırken polisliği kazandım ama içimdeki o ateşi söndüremedim. Bu senaryoyu işe gidip gelirken otobüste yazdım. Yazın da yıllık iznimi kullanarak ailem ve mahallenin gençleriyle filmi çektim. Uluslararası 4 festivalde ödül aldık."

Ersöz, filmin konusunu şöyle anlattı: "Tepede su yok, toprak kuru. Orada arsası olan halk, gençlerin ağaç dikmesini istemiyor. Gençler de kozalağın tohumlarından orada ağaçlar büyütmek istiyorlar. Bu bir mücadelenin hikayesi."