Polis ‘okey’e döndü zanlıları yakaladı

Adana’da 4 ay önce bir akaryakıt istasyonunda yüzleri maskeli, eli pompalı tüfekli 4 kişi, kasadaki 3 bin 500 lira ile çalışanların cep telefonlarını gasp edip kaçtı. Olayı mercek altına alan polis, güvenlik kameralarına yansıyan ancak bozuk olan görüntülerden yola çıkıp, zanlıların peşine düştü. Kimi zaman simitçi, kimi zaman da şalgamcı olan polis, zanlıları tespit etmek için kahvehanede okey bile oynadı. Çalışmalar sonuç verdi, 4 soyguncu yakalandı.

1

SONER KAN - ADANA

Adana’da yüzleri maskeli, eli pompalı tüfekli 4 kişi, tam 4 ay önce bir akaryakıt istasyonundan 3 bin 500 lira nakit para ve çalışanların cep telefonların gasp edip kaçtı. Polis, bozuk olan güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkıp, zanlıların peşine düştü. Kimi zaman simitçi, kimi zaman da şalgamcı kılığına giren polis, bilgi toplamak adına kahvehanede okey bile oynadı. Çabalar sonuç verdi, 4 gaspçı kıskıvrak yakalandı.

 
POMPALI TÜFEKLİ BASKIN
Olay, 18 Haziran’da merkez ilçe Seyhan’a bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Yüzü maskeli 4 kişi, istasyonu basıp; çalışanlar M.G. ve H.K.’yı etkisiz hale getirip, kasada bulunan 3 bin 500 liralık nakit paranın yanı sıra çalışanlarla birlikte olay esnasında ‘misafir’ olarak orada olan M.K.’nın cep telefonlarını da gasp edip, hızla olay yerinden kaçtı.
 
BOZUK GÜRÜNTÜYE RAĞMEN
İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kapsamlı bir çalışma başlattı. İlk olarak akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntüleri mercek altına alındı. Bozuk olan görüntülere rağmen kayıtları inceleyen ekipler, zanlıların da eşkalini belirledi. Gasp olayını gerçekleştiren kişilerin, istasyonun bulunduğu bölgede oturduklarını düşünen polis, çevrede istihbarat toplamaya başladı.
 
KAHVEDE OKEY OYNADILAR
Tanınmamak için kimi zaman ‘simitçi’, kimi zaman da ‘şalgamcı’ kılığına giren polis, zanlılar hakkında bilgi edinebilmek için kahvehanede okey bile oynadı. Tüm bu girişimler sonuç verdi ve 4 gaspçının da kimlikleri bir bir tespit edildi. Tam 3 ay süren çalışmaların ardından 18 yaşındaki Cemil Öztürk ve aynı yaştaki Mustafa Önal ile birlikte 16 yaşındaki R.K. ve 15 yaşındaki H.B. gözaltına alındı. Emniyette ‘susma hakkı’nı kullanan zanlılar adliyeye sevk edildi.