Polis itiraf etti vali gözaltında

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan eski polis Gökhan Ertok, “SIM kartındaki verileri eski Vali Tuncay Sonel sildirdi” dedi. Sonel ve dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir gözaltına alındı.

AKŞAM GAZETESİ

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, gözaltında bulunan 9 şüphelinden genç kızın erkek arkadaşı Zeinal A., Zeinal'ın annesi Cemile Y., üvey babası Engin Y., Uğurcan A., Celal A, Nurşen A. ve Ferhat G. yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

SİM karttaki verileri silen Gökhan Ertok, 'pişmanım' dedi.

ESKİ POLİSTEN İTİRAF

Dönemin valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile koruma polisi Şükrü Eroğlu'nun ise jandarmadaki ifadeleri sürüyor. Şüpheliler adliyeye getirilirken anne Bedriye Doku fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Soruşturmada eski Vali Tuncay Sonel'in gönderdiği SIM karttaki verileri sildiğini itiraf eden eski polis Gökhan Ertok ile il özel idare görevlisi tutuklanmıştı.

Tuncay Sonel

'BENİ KANDIRDILAR'

Ertok ifadesinde, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyerek, şu itiraflarda bulundu. "Doku'nun SIM kartını kullanarak sosyal medya Instagram hesabına eriştiğim için pişmanım. O dönemki Tunceli valisi Tuncay Sonel ve koruması Şükrü Eroğlu, 'Basın çok üstümüze geliyor kızı bulmalıyız' diye kandırarak siber konusundaki benim teknik kabiliyetimden faydalandılar." Tunceli Başsavcılığı Sonel hakkında delil karartma, verileri yok etme, suçu bildirmeme gibi suçlamalarda "yeterli suç şüphesi" olduğu iddiasıyla soruşturma izni talep etti. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, konuyu araştırması için müfettiş görevlendirdi. Vali Sonel dün soruşturmanın selahiyeti için önce açığa alındı. Dün akşam saatlerinde ise eski Vali Sonel Elazığ'da, polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

İSTİSMARIN KAYDINI SİLMİŞLER

Gülistan Doku soruşturmasında "Şubat" isimli gizli tanık, Doku'nun 3 kişi tarafından cinsel istismara maruz kaldığını iddia etmişti. Doku'nun cinsel istismara uğradıktan 2-3 gün sonra, 31 Aralık 2019 günü saat 09.09'da Tunceli Devlet Hastanesi'ne gittiği tespit edildi. Ancak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hastaneden kayıtları talep ettiğinde 'herhangi bir kayda rastlanmadı' yanıtı geldi. Hastane kayıtlarının silinmesi ile ilgili dönemin hastane başhekimi Çağdaş Özdemir Bursa'da gözaltına alındı.