Polis memuru alımı POMEM'e mi PMYO'ya mı yapılacak?

PMYO, emniyet teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılar. PMYO bitirenler polis memuru olarak hemen göreve başlarlar.

Polis olma hayali kuran gençler ise pa.edu.tr adresine akın etti. PMYO başvuru şartları arasında ilk sırada T.C vatandaşı olmak ve 1991 ve 1998 tarihleri arasında doğmuş olmak gerekmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2017 Polis alımları ile ilgili olarak 12 Nisan tarihli açıklamalarından sonra adayların gözü başvurulara ve şartlarla ilgili değişikliklere çevrildi. 

Polis Akademisi Başkanlığı'nın POMEM'e ön başvuru işlemlerinin yapılış tarihi olarak açıkladığı 3-14 Nisan tarihini, taleplerin yoğun olması ve referandum sürecinden dolayı 28 Nisan'a kadar uzatmasının ardından başvuruların yoğun olarak devam etmekte olduğu öğrenildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, bini kadın olmak üzere alınacak olan toplam 10 bin polis, ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamak için 7 gün 24 saat görevinin başında olacak. POMEM'de başarılı olan öğrencilerin barınma, beslenme ve sağlık gibi giderleri devlet tarafından karşılanacak. Adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde;

"Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak", "31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak", "2015 veya 2016'da yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ya da çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 48 taban puan almış olmak."

Adaylar, sınava giriş koşulları ve sınav takvimi hakkında "www.pa.edu.tr" internet sitesinden detaylı bilgi alabilecekleri gibi buradan ön başvurularını da yapabilecekler. 

2500 Lise mezunu POMEM’e mi yoksa PMYO’ya mı alınacak?

Bu konu siz takipçilerimizden bize gelen en yoğun sorulardan biri. Bilindiği üzere POMEM’lere alımlar yeni alım olmakta ve Bakan Soylu’nun açıklamasında yeni mi yoksa YGS puanıyla mı alım olacak herhangi bir detay verilmedi.