Gelinim Mutfakta piruhi tarifi, malzemeleri! Piruhi nedir, nasıl yapılır?

Piruhi tarifi Gelinim Mutfakta ekranlarında yayınlandı. Bugün gelinler yine hünerlerini sergileyerek çeyrek altını kazanmaya çalışacak. Evde basit adımlarla yapabileceğiniz bu tarif iftar sofralarının en çok tercih edilenlerinden biri olacak. Peki, Piruhi nedir, nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta piruhi tarifi, malzemeleri sizlerle...

Gelinim Mutfakta piruhi tarifi ve malzeme listesi Seda Sayan tarafından verildi. Haftanın finaline adım adım yaklaşırken gelinler marifetlerini sergiliyor. Bugün yarışmacılar piruhi tarifini yaparak yüksek puan toplamaya çalışacak. Piruhi nedir, nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden Gelinim Mutfakta piruhi tarifi, malzemelerine ulaşabilirsiniz.

PİRUHİ NEDİR?

Piruhi un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan bir hamur yemeğidir. Pirohi, piruhi ve piruşki Rusça kökenli bir kelimedir. Bir çeşit mantıdır. Osmanlı mutfağında yer alır.

PİRUHİ MALZEMELERİ

Malzemeler

1 yumurta

1 çay bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2.5 su bardağı un

İç malzeme için

150 gr beyaz peynir

1 küçük soğan

Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

Üzeri için

60 gr tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

PİRUHİ TARİFİ

Peyniri çatalla ezin. Soğanı küçük doğrayıp peynire karıştırın.Kıyılmış maydanozları ekleyin.Hamuru unlanmış tezgahta açın. Kenarları 6 cm genişliğinde kareler kesin. Uç kısımlarına peynirli karışımdan yerleştirip üçgen şeklinde kapatın. Çatalla kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin.Tereyağını bir tavada eritip salça ile kavurun. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine salçalı sostan gezdirin. İri çekilmiş ceviz içi ve kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın.