Gelinim Mutfakta pirpirim aşı tarifi! Pirpirim aşı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Pirpirim aşı tarifi, bugün Gelinim Mutfakta'da yayınlandı. Kanal D'nin severek takip edilen programında gelinler, lezzetli yemekler yaparak en yüksek puanı almaya çalışacak. Peki, Pirpirim aşı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Haberimizin içerisinden pirpirim aşı tarifine ulaşabilirsiniz.

Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler pirpirim aşı yaparak en yüksek puanı hedefleyecek Hafta içi her gün ekrana gelen yapımda lezzetli tarifler seyirci ile buluşuyor. Akşam yemeğine ne yapsam diye düşünenler için pirpirim aşı güzel bir tarif olacak. Peki, Pirpirim aşı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

PİRPİRİM AŞI MALZEMELERİ NELER?

300 gram kuru pirpirim (semizotu)

200 gram tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et

100 gram mercimek

50 gram lolaz (börülce)

2 adet kuru soğan

13 diş sarımsak

2 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı biber salçası

100 gram nohut

50 gram bulgur

Tuz

Karabiber

Nane

Sıvı yağ

Su

PİRPİRİM AŞI NASIL YAPILIR?

Doğranmış etleri tencereye koyup suyunu bırakmasını sağlayın.

Bu ete yağ ve ince kıyılmış soğan ilave edip ve orta ateşte soğan biraz solunca domates ve biber salçası koyun.

Salçaları da iyice kavurduktan sonra üzerine sıcak su döküp biraz kaynatın.

Mercimek, nohut ve lolazı ayrı ayrı haşlayın.

Kurtulmuş pirpirimi, suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlayın.

Haşladıktan sonra suyunu dökün ve sebzeleri sıkın.

Kaynayan salçalı, etli suyun içerisine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, bulgur, lolaz ve dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirin.

Damak zevkinize göre baharatları ekleyip ekşisini koyun ve ocağın altını kapatın.

Servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağ, kırmızı biber ve nane ile süs yapın. (Aynı yemek taze semizotu, pancar veya ıspanakla da yapılabilir.)